^^ Testuję teraz Frigo 2 195/65/R15, bo w poprzednim gracie się sprawdziły. Głęboki oblodzony rów? Nie ma problemu. Śnieg 5cm wyższy niż prześwit? Się przesunie i wyjedzie. Zobaczę teraz jak w większym aucie sprawdzi się taki balonik.
Printable View
^^ Testuję teraz Frigo 2 195/65/R15, bo w poprzednim gracie się sprawdziły. Głęboki oblodzony rów? Nie ma problemu. Śnieg 5cm wyższy niż prześwit? Się przesunie i wyjedzie. Zobaczę teraz jak w większym aucie sprawdzi się taki balonik.
Kupiłem Kumho IZEN KW23 (Tańsza werska hankooków) i jestem mega zadowolony. Poczekamy na śnieg ale znajomy mówił że będę zadowolony.
Cena też spoko
A co powiecie na temat opony toyo snowprox snowprox s943 ???
Mam Frigo 2 HP na przodzie w BMW żony i faktycznie dają radę. stosunek cena/jakość nie do pobicia.
Na tył dałem Uniroyal MS 6 plus ( nie mają rantu ) i również mogę polecić.
Bez względu na warunki dawały radę.. w przeciwieństwie do poprzednich Dunlop`ów M3 albo Kleberów HP z E87..
Zapytajcie anglika jakie zimówki poleca każdy wam powie że dębica a tam kosztują krocie tyle co górna półka opon
Frigo2 to akurat bardzo dobra opona
No i ja też mam prośbę, jak będzie śnieg, to możecie mi na dupie, na trasie siedzieć, jak będzie mokro, to proszę z daleka ;)
Dębica to budżetówki i nie oszukujmy się co do jej jakości, bo to nie o to chodzi. Jak do tej pory jeździliście na jednym typie opon, albo z przewagą jednego, to jak wyczujecie różnice? ;)
ps. ja sam przerobiłem Frigo poprzednie i wiem, że Dębica daje radę na śniegu, bo w sumie taki sobie cel obrali. Potrafi wyryć dziurę i się zassać i gdybym żył w Finlandii, to z pewnością, bym się zastanawiał, czy jest sens wywalać kasę na Hakkapeliitta, ale w Wielkiej Brytanii...? Niggaa plz... No chyba, że bardziej tu patriotyzm przez kogoś przemawia, niż zasadność wyboru/doboru rodzaju ogumienia.
Witam,
Pytanie na szybko.
Letnie opony mam 225/45/17 założone na felgi AVUS
Czy jeździ ktoś z Was na rozmiarze 215/45/17 ?? Mam okazję kupić takie zimówki i jestem ciekawy czy podejdą do S3 8L..
Czy dołożyć trochę $$ i kupić " po Bożemu " 225/45 ?
A, że w moim regionie śniegu jest zazwyczaj sporo + termometr puka do okna, żeby go wpuścić do domu to jak najbardziej wybieram oponki dobre właśnie na śniegu. Każdy dostosowuje się do warunków, budżetu itp stąd te dyskusje.
Z rozmiarówką się zgadzam(może chodzi o opanowanie rynku przez Goodyera w pewnej półce cenowej i rozmiarowej).
U mnie śnieg leży 2 tygodnie w roku czasem 3 :) dlatego wybrałem A4.