One są tak samo ciemne jak te drugie, tylko na tej aukcji takie zdjęcia są
Printable View
One są tak samo ciemne jak te drugie, tylko na tej aukcji takie zdjęcia są
powiem tak... poszukuje najlepiej najbardziej dymionych ale zeby byly z atestem bo nie chce klopotow jak bede mial kontrole :P
Chyba kazde sa z atestem moje maja norme wybita na szybce, inaczej by nie moznabylo ich sprzedawac w EU i uzytkowac na drogach
Wiecie może czy da sie pospawać plastik w środku lampy poliftowej?
chodzi dokładnie o ten jeden z dwóch ,,cycków" utrzymujący środek lampy na gumowych kołnierzach -regulacja
mam ułamany i jestem ciekaw czy ten plastik będzie spawalny....?
a może ktoś ma ten środek do sprzedania? lewy xenon-polift?
szataniszcze
jak mozesz to pokaz mi na fotce w ktorym miejscu ci to pekło
nie pospawasz tego, bo to nie jest plastik, ale można skleić, np. takim klejem w wałkach co się na gorąco rozgrzewa, chociaż jeśli ci pękło na ten gumce to cieżko będzie, bo im więcej tego kleju tym lepiej, a tam za bardzo nie da rady dużo kleju nałożyć.
Mozesz też jakimś poxipolem spróbować
musze ją rozkleić to wam pokaże, a zabieram sie do rozklejania jak pies do jeża:p
ale ,,cycek jest urwany przy samych odbłyśnikach- cały siedzi w gumce.
myślałem że może jakaś dziurka, nagwintować i wkręcić jakiś metalowy trzpień?
ale lipa że nie da sie pospawać, tak podejrzewałem bo ten materiał ma taką konsystencje ,,żeliwa"
(prubuje skompletować xenony i mam pecha do lewych lamp...
pierwsza lewa miała wypalony odbłysnik - oddałem
a teraz ta:mad:)
zależy też w jaki sposób ci tą pękło... o spawaniu raczej nie ma mowy. a klejenie to zależy jaka duża jest powierzchnia na która można nałożyć klej. A te wałki plastiku do topienia też nie trzymają wszystkich tworzyw sztucznych.
jeśli już klej to myślałem oo jakimś 2-składnikowym
mam też jakiś taki wyczes,, spawanie na zimno"
tylko klejenie to zawsze grozi oderwaniem.....
(tak apropo te kleje ,, na ciepło" są różne - dużo nimi robie
ostatnio robiłem kołnierze do świateł dziennych żeby wstawić zamiast halogenów w audinie i klej na ciepło ,,do ceramiki" rewelacyjnie połapał.
i polecam do drewna:thumbright:
uniwersalne to szmelc!)
szataniszcze
wiec powiem ci tak z mojego doswiadczenia grabek ma wieksze sam sie od niego uczyłem :P ale pekło ci tak jak ja mialem pekniete skleilem i pogoniłem :P
Wiec tak
1 pistolet do kleju i klej o temp łączenia +170 stopni C nie da rady mam probowałem z 5 razy jak skleisz to trzyma i jst nawet dobrze ale nei wiem czy na dłuższą mete natomiast jak "wklejasz klosz" suszarką pojawia sie lipa bo zaczyna puszczać klej z pistoletu i szalk trafia calą robote
2 kleje w tym do twardych plastików technikol dobra rzecz ale nie do tego gdyz znacznie zmienia konsysntencje łaczonych elementów podczas łączenia jak sklei to sklei ale jak sie spier..li to juz nie ma ratunku bo wżera sie w łączone elementy tworzy jakby spoine spawalniczą ale balem sie ze przeżre mi na wylot odbłysnik i bedzie kupa
3 po tych wszystkich probach skleiłem to KROPELKA dobrze docisnałem trzymalem az związe do suche jednak to troche trwa i pozniej jeszcze zalewałem dookoła zeby było na TIP TOP i faktycznie udało sie bylo naprawde super poskładalem wszystko "wkleilem klosz" czyszczonko i klient zadowolony :)