Stary, mam nadzieję że się kiedyś spotkamy i będę miał ta przyjemność postawić Ci piwo albo chociaż zatankować oczko w głowie.
Dzięki wielkie!
Printable View
Panowie może i mi pomożecie rozwiązać problem z niedziałającą klima...a mianowicie chodzi o to że wymieniłem czujnik temp. 4-pinowy i napełniłem klimę, nie ruszyła. Zdjąłem aku aby dostać się do przekaźnika wentylatorów i zobaczyć czy żaden przewód nie jest uszkodzony i jest ok. Wpadłem na pomysł że jeżeli na wtyczce 2-pinowej co wchodzi w kompresor powinno się pojawiać 12v a u mnie nie ma to je podam na krótko. No i dupa... Czy dobrze myślę z tym napięciem? Dodam że wentylatory się włączają obydwa jak załączę nadmuch.
Nie wiem czy sterownik jest sprawny, muszę zakupić nowy ponieważ w tej wtyczce w ogóle się nie pojawia napięcie. Chodzi mi o to że wpinam się zaraz przed wtyczką do sprężarki z napięciem 12V z aku i tu moje pytanie: Czy po podaniu tam 12V sprężarka powinna ruszyć? U mnie nie ma żadnej reakcji. Sprzęgiełko za kółku się nie załącza.
U mnie była taka sytuacja że nie miałem napięcia na sprężarke +12V sprawdzany był sterownik jak i koło elektromagnetyczne w sprężarce jak się okazało był uwalony kabel przy kostce 4 pinowej.
Jak patrzysz na silnik od przodu po prawej stronie na na dole masz aku niżej jest ta kostka 4 pinowa nie pod aku ale obok z lewej strony aku jak popatrzysz to bd ją widział sprawdź pin 3 piny powinny być opisany który pierwszy który ostatni. Też była taka sytuacja że w środku tej izolacji co są żyłu kabla miedzianego były przerwane a izolacja była dobra więc ciężko było zobaczyć czy jest ok ten kabel czy nie.
Ok, jutro sprawdzę. Wielkie dzięki za zainteresowanie😊 Ale tylko niech mi ktoś odpowie czy po podaniu do tej wtyczki 12V powinna ruszyć Klima czy nie?
Wysłane z mojego HTC One przy użyciu Tapatalka
Tak. Jak podasz 12V na wtyczkę to ruszy klima. Jesli nie ruszy to sprzegło uwalone.