Dzięki za konkretną odpowiedź!!
Wysłane z mojego HTC One przy użyciu Tapatalka
Printable View
Dzięki za konkretną odpowiedź!!
Wysłane z mojego HTC One przy użyciu Tapatalka
Mój problem:
Wczoraj mechanik wymieniał mi sterownik wentylatorów wraz z kostkami, dobił klimę i wszystko działało - klima chłodziła. Po przyjechaniu do domu (około 50km klima cały czas chłodziła) sprężarka przestała pracować. Dzisiaj z mechanikiem sprawdzaliśmy po kolei: komputer nic nie pokazał, ciśnienie jest, bezpieczniki ok, brak prądu przy wtyczce kompresora oraz wentylatora. Co może być jeszcze przyczyną? Przekaźnik?
Jak włączysz klimatyzacje sprawdź czy kreci ci się ten mały wiatraczek koło wiatraka głównego.
Na czujniku ciśnienia klimatyzacji jeśli jest sprawny gdy podepniesz(zworka) pin 2 i 3 powinna zadziałać klimatyzacji jak i wentylator klimatyzacji (pin licz od lewej strony jak stoisz do przodu silnika) .
Podepnij inny sterownik wentylatorów(klimatyzacji) on znajduje się pod akumulatorem od spodu auta jest widoczny.
Wieczorem jak nie zapomnę zrobię zdjęcie gdzie szukać napięcia przy kompresorze klimatyzacji.
http://darmowememy.esy.es/obrazy/20160813_192539.jpg
Ta kostka 4 pinowa
Dzięki za informację, w sobotę będę wszystko po kolei sprawdzał.
Witam,
Mam następujący problem. Klimatyzacja w moim a3 2001r. chłodzi aż miło. Jednak jak podjadę na światła (nawet na zimnym silniku) to zaczyna się delikatne buczenie tak jakby wentylator gdy się woda gotuje. Ruszę, kawałek przejadę i jest cisza. Sprawdziłem na gorącym slinkiu gdy parkowałem w garażu pod maską i chodzi tylko duży wentylator on nie buczy, mały stoi w miejscu, głos dobiega jakby zza silnika z lewej strony. Nie wiem co to może być. Czy mały wentylator nie powinien chodzić? Co tak może buczeć?
Dwa wiatraki powinny pracować
tapnięte z S7 Edge
Witam, mam problem otóż dwa miesiące temu miałem naprawianą klimę, wymieniony został skraplacz na nowy, uszczelki oraz sprawdzona została szczelność. Klima była nabita i chłodziła aż miło. Ostatnio słychać było taki jakby świst po stronie pasażera w desce rozdzielczej, ale chłodziło. Ostatnio auto stało ponad tydzień nieodpalane, po odpaleniu i włączeniu klimy słychać owy świst i klimatyzacja jedynie dmucha ale już nie chłodzi. Gorące powietrze leci jak wcześniej, natomiast z zimnym jest problem. Co może być przyczyną ?
- - - Aktualizacja postu - - -
Odświeżam ktoś coś ?
Wiatrak ten mniejszy przy włączonej klimatyzacji chodzi?
ten swist wskazuje na zawór upustowy gdy.
Sprawdź 3 piny czujnik klimatyzacji jak patrzysz od przodu na silni z lewej strony są swie aluminiowe przewodu na tym pierwszym jest właśnie ten czujnik.
Spradź napięcie na sprężarkę gdy wiatrak od klimatyzacji działa.
Jeśli wiatrak nie działa może być uszkodzony sterownik.
Na koniec sprawdź błędy na vagu czy są jakieś.
Wiatraki nie kręcą się. Dzisiaj miałem brata Toledo i podmieniałem po kolei: sterownik wentylatorów, wszystkie przekaźniki po kolei każdy (bo nie wiedziałem który jest od klimy), piny czujnika ciśnienia też podpinałem. Każda z czynności nic nie pomogła, ani wentylator, ani kompresor się nie załącza... Nie mam już sił do tej klimy w moim aucie
Wiatraki kręcą się obydwa. W vagu wywala mi błąd " zbyt dużo błędów" i nie mogę odczytać nic więcej. Kabel Viakena, Vag zarówno 3.11 jak i 4.09. Bezpieczniki wszystkie sprawdzone.