Panowie a do audi a3 8p 175 koników . 16' 205/55 co byście polecili ?
Printable View
Panowie a do audi a3 8p 175 koników . 16' 205/55 co byście polecili ?
Trochę duży rozstrzał. Jak góry to Nokian, Pirelli i Goodyear. Reszta jest robiona pod zimę w zachodniej europie. Jedna tylko kwestia- nokian wr d4 to tegoroczna nowość i nie mam o nim jeszcze żadnych opiniii od klientów, z Pirelli za to mnóstwo ludzi jest zadowolonych, ale raczej z serii Sottozero a nie snowcontrol.
- - - Aktualizacja postu - - -
a gdzie jeździsz i mniej wiecej ile chcesz wydać?
Pirelli Sottozero, są genialne i z czystym sumieniem polecam każdemu
Ma ktoś z Was na zimówkach felgi 15"? chodzi mi konkretnie o Audi a3 8P lift (2009r). W książce serwisowej piszą 16" i 17", o 15" nie ma nic mowy
teren górzysty i jeżeli już w PL bywa zimą śnieg to na pewno u mnie go zobaczę :) duże znaczenie podjazdy po krętych , nie zawsze odśnieżonych drogach. Czyli najbardziej wziąć pod uwagę Goodyear UG 9 lub Pirelli Sottozero z tego wynika, no a Nokian D4 nowość ale raczej utrzymają znakomitą tenedencję poprzedniczek prowadzenia na śniegu, słyszałem tylko opinie o szybkiej ścieralności Nokiana..
widzę że Sottozero chyba trudno dostępne w 15"....
Jeżdżę na Conti TS850 i szczerze polecam każdemu kogo na nie stać bo niestety do najtańszych nie należą.
Często migruję między Łodzią a Żywcem i tamtejszym mocno górzystym terenem.
W trasie są ciche i dobrze trzymają w zakrętach jak na zimowki, na śniegu pod górę jak i w zjeździe w dół są przewidywalne i mają dobre trzymanie boczne (tzw trawersy)
Z błotem posniegowym radzi sobie zadowalająco.
Co do znikania: 2 sezon, 10 tys kilometrów za mną i może 1mm ubyło bieżnika.
Lamele wciąż elastyczne więc dobrze wgryzają się w śnieg.
http://www.oponeo.pl/artykul/ranking...wych-2014-2015
Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka
Od kilku dni szukałem informacji na temat zimówek, bo moje są już po dwóch sezonach i chcę je wymienić. Po przeczytaniu Waszych postów tutaj i w temacie Chudego zdecydowałem się na Conti T850, mam nadzieję, że się nie zawiodę :).
Kupiłem w zeszłym roku nowe Conti TS850 225/45/17. Na śniegu jest ok, ale nie widzę specjalnej różnicy w przyczepności pomiędzy nimi, a Pirelli Snowsport 210, które miałem wcześniej. Conti mają dla mnie jeden minus. Wydają dziwne dźwięki podczas jazdy na mokrym/w deszczu. Buczą dziwnie przy prędkościach około 100km/h. Myślę, że nie mam co się niezdrowo nimi podniecać. Myślę, że da się znaleźć tańsze, a równie dobre opony...