-
Zegary bez FIS na FIS
Nie ma i nie bylo zadnych puszek immo w A3.
Renegant spoko fajnie ze pomagasz ale nie wprowadziaj w blad prosze.
Uknsi jest ciezkim przypadkiem i przejscie na jakikolwiek inny licznik graniczy z cudem nie mowiac juz o wyjeciu pinu z niego.
Raff popytaj MIRO on ci powie moze, kiedys to mu sie udalo.
-
Ok sorry. Moim celem nie jest wprowadzanie w błąd ale chodzi o pomoc i dyskusje.Wiem ,że w audi a4 równoległej generacji były puszki immo. Do tego tak skojarzyłem bo chodzi o procedure kodowania immo I ,że tam łączy się z adresem 25.
-
Tak masz racje ale ta puszka tylko byla montowana w a4,a6,a8 d2 i chyba 80 i 90. A3 tego nie mialo
-
ID13 to stały kod a ID48 zmienny.
Ok w takim razie czy do kodowania Immo1 (Megamos ID13) potrzebuję pin czy jest procedura kodowania bez pin-u?
I dzięki Panowie za zaangażowanie w mój temat :)
-
Tak potrzebujesz pin wg. procedury ross-techu. Ale są magicy co przepisują w sofcie nr-y pastylek i immo i wtedy nawet nic nie musisz kodować.
-
Ok to jeszcze tak, zgrałem eprom silnika Polskim Vagiem i czy z niego da radę wyciągnąć pin do immo ID13?
-
Jakim vagiem? Jak już to jedynie vag-tacho można spróbować. Zwykłym vagiem to możesz sobie jedynie błędy pokasować.
-
Ok już wszystko wiem, sam sobie nie poradzę bo mam KKL Viakena a specjalnie nowego kabla nie będę kupował.
Podjadę do jakiegoś elektronika i mi to pewnie ogarnie.
Jeszcze raz dzięki Panowie :)
-
Audi a3 2002r. Jest licznik Jaeger półfis, chciałem wymienic na pełny fis vdo. Immo sie zgadza. Wywala błąd o podłączeniu do radia, co to może byc?
-
Kanał 62 w liczniku w adaptacji zmień na 0 zamiast 1.