do pustego układu ma wejść ok 750g czynnika ale jaki to ma podział %-owy to już trzeba na urządzeniu sprawdzić
Printable View
do pustego układu ma wejść ok 750g czynnika ale jaki to ma podział %-owy to już trzeba na urządzeniu sprawdzić
Czynnika nabił mi 775g a oleju 18g i chce wiedziec czy to jest prawidlowa ilość
Cześć wszystkim,
Mam dziwny problem.
Jak odpalam klimę w garażu podziemnym (ok 5 st C) to załącza się bez problemu- słychać sprzęgło, obciążenie na silniku-chłodzi, wyjeżdżam, kręcę się po mieście i po 3-5 min klima się wyłącza, tzn śnieżynka jest cały czas ale sprzęgło się wyłącza. Gaz nabity, sprężarka ok.
Mocie jakieś typy ? Czujnik temperatury świruje czy też ciśnienia klimatyzacji ?
Nie wiem jak u was ale ja mam tak że jak np temp zmaleje to i ta śnieżynka też znika i klima sie wyłącza
Tak wiem tylko że u niego śnieżynka sie nie wyłącza.
Dokładnie, śnieżynka się nie wyłącza, tylko sprzęgło się rozłącza po paru minutach pracy.
Zastanawiam się czy czujnika ciśnienia nie wymienić
Cześć,
zakupiłem A3 1.8T AUM 2001 rok i mam pewien problem z klimatyzacją. Sterownik klimy na vag comie nie wyrzuca żadnych błędów, kobieta od której kupiłem auto twierdzi, że klime serwisowała raz w roku i przed zimą klimatyzacja działała. Problem polega na tym, że sprzęgiełko klimy nie zapina. Samą sprężarkę spokojnie obracam ręką, więc nie jest zatarta. Gdyby było mało czynnika i przez to sprężarka nie startowała, to wyrzuciłoby mi chyba błąd na sterowniku, przynajmniej tak miałem w poprzedniej A3 przedliftowej. Zmierzyłem napięcie na kostce dochodzącej do cewki elektromagnesu na sprężarce. Gdy uruchomie silnik, jest tam cały czas ok. 9V, niezależnie czy na klimatroniku uruchomie klimaktyzacje, czy wyłącze. Ma ktoś pomysł, gdzie szukać powodu takiego stanu rzeczy? Gdzie mogę znaleźć jakiś przekaźnik załączający sprzęgiełko?
Dzięki za pomoc :)
https://www.a3-club.net/forum/showth...i-klimatyzacji
masz pewnie uwalony sterownik wentylatorów
https://www.a3-club.net/forum/showth...w-1JO-919-506H
ja miałem identycznie i po diagnozie w ASO dokładnie na to padło
wymiana to 30 minut i wszystko odżyło