Mam taki problem. Od wczoraj nie włącza mi sie ,,xenon" jest to zestaw HIDI.
Musze kilka razy przekręcić włącznik i dopiero zaskoczy. Dzieje się to na lewej i praweij żarówce jednakowo. Co to może być?
Printable View
Mam taki problem. Od wczoraj nie włącza mi sie ,,xenon" jest to zestaw HIDI.
Musze kilka razy przekręcić włącznik i dopiero zaskoczy. Dzieje się to na lewej i praweij żarówce jednakowo. Co to może być?
Przetwornice?
zarniki jak sie koncza to zazwyczaj mrugaja i swiatlo jest juz slabe
na moje to przetwornice bo mialem tak z jedna lampa
po wymianie przetwornicy problem zniknal
witam, mam taki problem dosyć nietypowy uważam, a może nie, mianowicie chodzi o regulację świateł, ustawiona na 0 wpadając w nierówność nic nie drga żarówka (odbłyśnik), ustawiona na 2, 3 wpadając w nierówność drga żarówka (odbłyśnik) jakby miała zaraz wylecieć, dodam że mam lampy ori polifty hella, zauważyłem że bardziej widać ten efekt w lewej lampie w niej wyjmowałem silniczek regulacji, na diagnostyce byłem ustawione wszystko dobrze, tylko te drganie na naszych pięknych drogach, nie wiem o co biega może ktoś coś podpowie...
może któryś z zaczepów jest urwany?
Ja podobnego drgania pozbyłem sie w swoich lampach depo. Po problemach z montazem dosyć luźno siedziały "zaczepy" od silniczków. Owinąłem je folią dość grubo i wsadziłem na swoje miejsce. Do dzisiaj wszystko gra :P
Co do szparki też mam sporą (widać spinki lamp) z tym że ja mam zamienniki depo wiec nie powiem w 100% :)
dmdash : prawda i teraz już to wiem bo się sam przekonałem że polifty najładniej wygladają, ale z tych ringów też jestem zadowolony :) Gdybym teraz miał ponownie kupować to był by to polift w 101% :) A te dayline to fajnie wygladają w nowych audi np w A6 ale nie A ;/
Witam
Montuję właśnie hidy do oryginalnych lamp poliftowych i mam pytanko. Którędy puszczaliście kable?? Tam gdzie oryginalnie w lampach xenonowych wychodzą??
Drugie pytanie dotyczy klapki w lampie (tej którą zdejmujemy by dobrać się do żarówek). Otóż po zamontowaniu żarnika xenonowego i założenia zaślepki widać że cała optyka lampy się rusza, tak więc żarnik wystaje na tyle, że zakładając tę klapkę dociskamy żarnik, a tym samym całą optykę;/ Mieliście taki problem??
Pozdrawiam
Witam
Jestem już po montażu lamp, ori polifty helli, jednak wydaje mi się że to angliki;/
Zerknijcie na foto:
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/...ba5d1ae3f.html
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/...5fcfa98e0.html
Jak widać na foto świecą tak \___ a powinny tak ___/. Z tego co znalazłem na forum regulując przesłoną można ustawić by świeciły tak: ___ . Mial bym prośbę do kogoś bardziej obeznanego jak ustawić by tak świeciły. I czy w ogóle w europie można z takimi lampami jeździć czy tylko z takimi ___/?
dobrze ci sie wydaje swieca jak angliki
dokladnie nie wiem jak jest w poliftach, jak wyglada srodek lampy
ja mam ksenon przedliftowy
w jednej lampie regenerowalem odblysnik wiec moge jedynie powiedziec ze w przedliftowej istnieje mozliwosc odkrecenia przeslony i obrocenia