-
Słuchaj oszczędź sobie wstydu, dobrze Ci radzę. Gdzie ja napisałem, że nie wierzę w wymiary?? Ty natomiast się ośmieszasz, bo 5mm w letniej to połowa stanu, który osiągnąłeś po 25000 km........ i znając życie "nie zdjęcie zginęło" tylko pokazujesz i tak oponę z największym zużyciem.
Średnie przebiegi dla opon
http://ocdn.eu/images/pulscms/MTY7MD...e140eb2ddf.jpg
Ja więc nie mam pytań, jeżeli Fast Response lecą w oczach. Przyznam, że ja jednego nie doczytałem, że zrobiłeś do tego stanu, aż 25 000 km. ;) I wybacz, że się wyloguje z tej dyskusji, ale nie zamierzam udowadniać, że ziemia jest okrągła, bo ty mówisz/robisz zdjęcia, że jest płaska.
m.in wysokość bieżnika wg przepisów to 1,6 mm. Realnie przy 2 2,5 nadaje się do wymiany opona. Nowa ma około 6,5-7mm zimowa 8mm.
-
Aha czyli teraz Twoim zdaniem znowu kłamię ?! ;) Zdjęcie przedstawia oponę z najmniejszym zużyciem, bo oponki szły na sprzedaż i na aukcji ~5mm jeszcze w miarę wygląda. Jeśli i tak mi nie wierzysz bo przecież jestem kłamcą to napisz do użytkownika Komander on ode mnie kupił te opony i jak chcesz to Ci ładnie zmierzy ile która ma bieżnika. Zapewniam Cię, że dwie mają ledwie 4mm. Nic nie tracisz napisz do niego i sam się przekonaj :) Nowe miały 8mm bieżnika (sam napisałeś, że mają wysoki bieżnik dwa posty wcześniej). Jak napisałem, że starczą na max dwa sezony to mnie zbeształeś, że się nie znam i ściemniam. 25kkm w sezonie to żaden wyczyn. Druga sprawa, że połowę tego dystansu oponki przejeździły po europejskich autostradach w czasie wycieczki objazdowej, wiec ciężko nie miały... Aha i to, że przepisy dopuszczają wysokość bieżnika 1,6mm nie znaczy, że wszyscy do tego momentu na takich oponach jeżdżą. Ja bym nie zaryzykował jazdy w deszczu na 1,6mm...
cosmo-pl nic do Ciebie nie mam, ale wkurza mnie jak ktoś mi zarzuca kłamstwa... Masz swoją opinię o tej oponie jako super żywotnej, ja natomiast twierdzę odwrotnie. Ty nie przekonasz mnie ani ja Ciebie, więc jeśli, ktoś będzie zainteresowany tym konkretnym modelem opony to sobie przeczyta co tu zostało napisane i sam zdecyduje czy ją chce czy nie...
Uważam tą wymianę zdań za zamkniętą. Pozdro :)
-
Panowie zluzujcie gumki troche ....
-
Dobra wiem było to na pewno, ale dla rozluźnienia atmosfery.
Oponki letnie 205/55/ r16 do Seata Altei dla ojca, cenowo 250-350, zależy na tym by nie były zbyt głośne przeloty roczne ok 10 tysięcy, praktycznie dookoła komina, wiec na miejscu, teraz ma fuldy ale są wyząbkowane i huczą wiec postanawia zmienić a teraz wasza rola by polecić coś w miarę cichego i na polatanie przez dłuższy okres :)
z Góry dzięki
-
Przede wszystkim zmniejsz mu ciśnienie w oponach i bieżnik asymetryczny, jak jeździ sam głównie albo z jednym pasażerem. Nie będą opony ząbkować ;) Z drugiej strony budżet masz ogromny jak na ten rozmiar. Ja bym Ci polecił Pirelli Cinturato P7 - w miarę trwałe ciche i energooszczędne, w sam raz do latania dookoła komina. Starczą spokojnie na 5 lat przynajmniej, przy delikatnej jeździe. Cena około 260-270 szt.
-
Nie no opony już takie przyjechały z Autem, Ciśnienie kontrolowane według naklejki na baku powietrze bite, ale po dłuższych okazyjnych trasach to w głowie szumi przez godzinke jeszcze;d
-
To handlarz przełożył, typowe.
-
-
Panowie, jakie opony polecalibyście w rozmiarze 215/45r17?
Chciałem założyć 225/45, ale boje się zamulenia i tak już zamulonego silnika 1.6.
Na opony chcę przeznaczyć 300-400zł, do jeżdżenia głównie w rejonach podmiejskich, dużo szybkich zakrętów(również na mokro), przebiegi 18-20k rocznie.
Zależy mi na cichych oponach i niezbyt dużym spalaniem (kolejny powód dlaczego 215).
Moje poprzednie opony: Yokohama C.Drive 205/55r16.
PS. Chciałem do tego kupić felgi 17" 7J ET38 (ew. 45, ale są dużo droższe) i tutaj pytanie: według moich obliczeń felga powinna bardziej wystawać, ale chyba nie powinno trzeć o błotnik, prawda?
-
7J ET38 nie będzie na pewno tarło.