Dzięki wielkie za pomoc :)
Walnięty był nie tyle sterownik, co jeden z przewodów w dużej kostce przy nim, idący do pierwszego bezpiecznika na AKU. Miał naruszoną izolacje, i zima zrobiła swoje. Zrobiłem nowy przewód i klima ruszyła, dzięki :)
Printable View
Dzięki wielkie za pomoc :)
Walnięty był nie tyle sterownik, co jeden z przewodów w dużej kostce przy nim, idący do pierwszego bezpiecznika na AKU. Miał naruszoną izolacje, i zima zrobiła swoje. Zrobiłem nowy przewód i klima ruszyła, dzięki :)
Może mi ktoś powiedzieć gdzie dokładnie znajduje się zawór rozprężny klimatyzacji. Czy to jest to pod prawym kielichem w takim plastykowym "pudełku", czy muszę ściągać schowek i od wewnątrz się do tego dobrać. Będę wdzięczny za pomoc.
Panowie potrzebuje fotkę kostki "D" klimatronika przedliftowego z widocznymi kabelkami.
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Witam!
Audi a3 1.9 tdi 98r climatronik
Mam problem z sprężarka po włączeniu klimy elektromagnes nie działa. Napięcie na koncowce wynosi tylko 5.5V. Przy wylaczonej jest 0V.
Na krótko gdy podam 14V sprężarka działa. Masa jest wporzadku wykorzystywalem ja przy połączeniu na krótko. Poza tym przy włączeniu klimy wentylatory się włączają na I bieg. Jak zwieralem zaciski na czujniku ciśnienia to włącza się I oraz II bieg więc wygląda że sterowanie wentylatorem jest ok. Czujniki temperatury wskazują dobrze. Błędów na klimatroniku brak.
Obstawiam przekaźnik załączenia sprężarki pewnie jest przypalony styk i dochodzi jego rezystancja stąd spadek do 5.5v chodź może się mylę.
Pytanie czy ktoś z Was spotkał się z takim problemem.
Gdzie mam szukać ten przekaznik, jaki może mieć numer.
Znalazłem też w necie że może załączyć go sterownik wentylatorow z opoznieniem ktory znajduje sie pod Akumulatorem.
Przydałby się jakiś schemat tego ukladu😂
Pomóżcie! Dzięki
Wysłane z mojego SM-A510F przy użyciu Tapatalka
Czy ktoś miał podobny przypadek.
Gdy jest silnik zimny zaraz po uruchomieniu klima działa,
Jak silnik się rozgrzeje klima sama się wyłącza.
Zawór rozprężny do wymiany ?
Ktoś podpowie ?
Sprawdź czy wentyle ci działają po załączeniu klimy.
post!