-
no to są angliki niestety, ale nie am co załamywac rąk :)
zdejmujesz dekielek z tylu i jest tam schowana koło odbłysnika soczewki mała wajcha, przestawiasz ja i juz jest git, z takimi juz można u nas jeździć ;)
Dodano:
w poliftach zwykłych niestety ale nic nie moża odkręcić, bo przesłony są na nity...
-
no i kolega Grabek rozwiazal caly temat
-
Ok mniej więcej wiem gdzie ta wajcha się znajduje. Jak patrze od góry lampy to na dole odbłyśnika jest taka wajcha. Do jakiej pozycji przestawić tą wajchę?? Do opodru ??
Ehh tak to jest ze sprzedającymi na allegro, a zapewniał że to europejczyki;/
-
powinienes poczuć jak przeskoczy w jedną ze stron i będzie dobrze, dużo siły nie trzeba używać ;)
-
Witam, mam problem. Posiadam lampy Hella ksenony które po poprzednim właścicielu dziwnym trafem straciły wszystkie uchwyty do mocowania lamp. jak się przyjrzeć dokładnie lampom, są ślady przyklejania (na przytopiony plastik) nowych uchwytów, które po jakimś czasie nie zdały egzaminu na wytrzymałość po naszych polskich dziurawych drogach. Moje pytanie jest takie: czy jest możliwość kupienia takich uchwytów, czy jest to drogie? A jeżeli nie to czy jest możliwość ewentualnego dorobienia sobie takich uchwytów np z blaszki i przynitowania jej do lamp? czy nie będzie to aby zbyt ryzykowne? może pytanie głupie ale proszę o wyrozumiałość :)
-
http://allegro.pl/zestaw-naprawczy-r...532160660.html
W linku masz zestaw naprawczy, bardzo prosty w monta?u. ;)
-
Witam
Mam do was prośbę. Niestety zrobiono mnie w bambuko na allegro i lampy okazały się anglikami. Proszę was abyście mi napisali jak to u was jest z lampami, a mianowicie u mnie lampa od strony kierowcy świeci tak ____ , natomiast od strony pasażera tak \___ . Jak jest u was? Wiem, że można przesłonę w lampie przestawić, ale zastanawia mnie czy lampa od strony kierowcy jest taka sama w angliku i europejczyku?? A jedynie lampy od strony pasażera sie różnią??
I pytanie do bardziej zorientowanych w budowie lampy, czy teoretycznie da się taka angielską lampe przerobić by świeciła jak europejska?? Wiem że przestawiając przeslone będzie tak ____, ale zastanawiam się czy rozbierając lampę i rozwiercając nit trzymający przesłonę, da się ją przestawić by było tak ___/ ??
Pozdrawiam i sorki jeżeli zamotałem
-
można zmienić całą soczewkę i wtedy będzie tak ___/--
-
A czy różnica w lampach angielskich i europejskich jest tylko w lampie od strony pasażera?? A przerabiając przesłonę jakoś nie da się uzyskać takiego efektu __/??
-
angliki są oba inne, lewa i prawa
przerobić będzie ciężko, lepiej soczewkę na allegro kupic za 50zł