Witam, a jakie w miarę nie drogie i dobre tarcze+klocki (przód,tył) polecicie do mojego modelu A3??? Rozmyślałem nad tarczami i klockami textar lub zimmerman, bosch, natomast czy 280mm bedą dobre do 96 kW, czy kupić jednak zestaw 288mm??? Pozdrawiam
Printable View
Witam, a jakie w miarę nie drogie i dobre tarcze+klocki (przód,tył) polecicie do mojego modelu A3??? Rozmyślałem nad tarczami i klockami textar lub zimmerman, bosch, natomast czy 280mm bedą dobre do 96 kW, czy kupić jednak zestaw 288mm??? Pozdrawiam
Sebaly, z tego co wiem to nie ma tak, ze chcesz to kupujesz 280, a jak nie to 288. Musisz kupic takie jakie masz dedykowane bo drugie nie wejdą..
W Asz raczej masz 288, wiec masz duże pole do popisu, mikoda, Ate, zimmerman, textar itp
288 sprawdzałem:) które byście wybrali z proponowanych?? Jest jakaś duża różnica między tymi firmami(bosch,mikoda,zimmerman,ate,textar) czy znikoma i sugerować się najniższą ceną?? Pozdrawiam.
textar zimmermann ate bosch możesz śmiało brać.
Czyli cena gra decydującą rolę:) dziękuję za odpowiedź i pozdrawiam. Acha nie zapytałem bo mówicie o nacinanych i nawiercanych czy o zwykłych?
Do s3 8l na przód co polecacie? Chciałbym żeby też był jakiś wygląd dlatego myślę nad brembo max, mikoda gt, ate pd lub zimmerman sport co wybrać? czy lepiej gładka tarcze ?
brembo max i mikoda gt odpuść sobie. Zimmermann Sport z tej trójki wyłącznie.
Pozdrówki
marcin
Dzięki za odpowiedź. A te zimmermany nie pękają przy nawiertach czasami ? Jaki klocek do nich najlepiej ?
Podobno pękają, przyczyna - nieodpowiednie klocki. Zimmermann to jedyne tarcze wiercone, które posiadają TUV, w Polsce jest Ci to zbędne ale jak pojedziesz na zachód i niech coś się stanie to Ci głowę urwą. Poza tym gdybyś miał konieczność zrobienia tam przeglądu technicznego to wiercone tarcz bez TUV nie przejdą ;) Ponadto o czymś to świadczy, że te akurat mają a inne nie, te tarcze są fabrycznie montowane przez np Mercedesa czy Porsche. Także zakodujcie, że o ile gładkie tarcze są również dobre innych marek to jak już chce się poprawić skuteczność i założyć modyfikowane tarcze a przy tym nie wydać kilku k na wyczynowe tarcze to jedynym słusznym wyborem jest właśnie Zimmermann a klocki, które spisują się z nimi najlepiej to Ferodo oraz Zimmermann. Wielu klientów stosuje też klocki takie jak ATE Ceramic, Jurid White, Textar czy TRW ale wspomniane wcześniej jednak mają lepsze opinie.