Tak kupiłem i chcę jak najszybciej to zmienić
Z tego co ja się orientuje, 10W60 mógłby być stosowany, ale raczej w sezonie letnim podczas "pojeżdżawek"
Tak kupiłem i chcę jak najszybciej to zmienić
Z tego co ja się orientuje, 10W60 mógłby być stosowany, ale raczej w sezonie letnim podczas "pojeżdżawek"
Raczej do mocnego jeżdżenia po torze, tak ze 30 okrążeń rajdowym tępem ;) w tym silnik, taki olej nie ma sensu i producent nie zaleca jego stosowania. Zwiększając lepkość, pogarszasz warunki smarowania. Do ostrego jeżdżenia użyłbym 300V i też w lepkości 5W40.
Yhmm a dlaczego?
Bo....?Cytuj:
- - - Aktualizacja postu - - -
proponuję LM-a 5w40 Synthoil High Techa a jak Ci sie uda znalesc to LM-a 0W40 Synthoil Energy
I dam Ci radę, jak odpowiadasz użytkownikom, to cytuj ich, a jak mi, to mnie. Taka podstawowa zasada na forach panująca.
rady do dawaj swoim dzieciom
a właściciel auta i tak wleje co bedzie chciał i na co bedzie go stac
nie słuchając naszych wynaturzen
ja podałem alternatywy olei które podaleś a które osobiście sprawdziłem dlatego ze spisuja sie znakomicie
w autach grupy VW
Widze że są tutaj ludzie znający się na olejach co powiecie o marce Comma??
dystrybucja InterCars, niestety, tutaj nie pomoge
powiem tak od dłuższego czasu leje to klientom i nawet zdarzyło sie rozbierać jeden silnik po tym oleju i powiem że byłem w szoku jak na olej nisko budżetowy
Ja wlałem to do swojej S3 jako płukanka na 1000 km i powiem że ładnie silnik pracuj dużo lepiej niż na zalanym wcześniej egdu który też był w miarę świeży przy zlewaniu
gumiś
bez urazy, ale jak ktoś chce oszczędzić 5 PLN na litrze oleju, bo mu szkoda kasy, to jest to dla mnie niezrozumiałe ;) Nic do tego oleju nie mam, ale 10W40 z normą 501.01 to nic specjalnego. Reszta też jakoś nadzwyczajnie się nie prezentuje ;) Nie jest to jednak olej, który jest nieznany. ;) Millersa do niedawna też nikt nie kojarzył. Rynek brytyjski
No i jaką to przedstawia wartość, że je sprawdziłeś? Wg mnie żadną, a taka informacja jest bezużyteczna. Ludzie czytać potrafią i sobie normy przeczytają, jeżeli o to Ci chodziło. Tak samo nie wyjaśniłeś nadal, dlaczego Specific jest gorszy od X-cleana i dlaczego to "raczej" X-clean'a powinien zalać kolega, bo raczej to powinien Specific'a do diesla, który pod ten silnik został zrobiony i zaprojektowany.