-
ja mam 5000k za ok 160 z przesyłką i żadnych problemów nie mam zero zakłóceń wiec te od 100 do 200 300 zł to na jedno kopyto robione raczej i bardziej tu chodzi to jaka sztuka nam sie trafi jedne sa ok a druga może coś szwankować taki urok tych zestawów
-
Założyłem hidy 4300k i światło dają białe ale spodziewałem się że będą swiecić mocniej, a świecą nic nie lepiej niż poprzednie h1 osram .... +80%, dodam że mam soczewki a hidy takie http://www.auto-xenony.pl/component/...id,1/vmcchk,1/
-
A ja kupiłem nowy zestaw hid-przetwornice solidniejsze ale nieco większe od poprzednich slimów,niestety róznież nieco zakłócają cb... w sobote zamontuje je w lampach i dokładnie sprawdze czy da sie używać cb nie skręcając za bardzo radia by nie lapało zakłóceń od przetwornic.Poprzednie palniki (4300k) byly jakieś felerne i zieloną poświatę miały co w deszczu dawało efekt taki że nic nie widziałem dosłownie,no i mrugały nim sie rozgrzały (tak tak-mruganie od palników a nie od przetwornic pochodziło) a nowe palniki 5000k mimo że wyglądają podobnie świecą krystalicznie czystym białym mocnym światłem,az nie mogę sie doczekać aż je zamontuje w sobote bo na razie tylko je spawdziłem.
-
A mam takie pytanie....Czy posiada ktoś Hid 3000 k ? i jak to wygląda w a3? pozdr.
-
3000k? a sa takie? bo halogen swieci swiatłem 3200k a najnizsza barwa hidów jaka widzialem to 4300k
-
tak s?. na alledrogo http://allegro.pl/japonski-zestaw-hi...966026490.html
i tak si? zastanawiam nad takim rozwi?zaniem kiedy nie ma si? sprysk?w i poziomowania....
-
powiem Ci kolego ze HID-y 4300K nie swieca bardzo na niebieskoo.swieca mocno niebieskim odcieniem w momencie gdy sie nagrzewaja ,a gdy sie rozgrzeja to swieca bialym swiatlem ..ja mysle nad zmiana na 5000K zeby bylo troche tego niebieskiego:)
-
Ciekawi mnie ta aukcja z hidami 3000k... sprzedający w ogole nie zapodał zdjęć z tą barwą tylko 6000k,oby sie nie okazało ze 3000k świeci gorzej jak halogen :D
Te 5000k co teraz mam świecą idealnie na biało i nie ma ani krztyny niebieskiego koloru/poświaty.
Chcesz niebieskiego to 6000k :)
-
no ludzie mówia ze 4300K swieci na bialo a one jak sie nagrzeją to swieca tak bialo-zóltawo.:) nie 6000K na soczewce to jest blękit :) ale 5000K dobrze wiedziec ze na sniezno bialy swieca ..kupowales same zarniki czy caly zestaw?
-
ja mam 4300 i patrząc w soczewke mają niebieskawy odcień, a świało dają śnieżnobiałe :)