fajnie, że się wypowiedziałeś, ale jak widzisz temat dotyczy spalania w 1.6:p
Wszystkiego dobrego;)
Printable View
To ja w druga strone.Auto mam od nowosci(dbalem przy docieraniu) i na 225/17 zrobilem na trasie wynik 4.4 oczywiscie mega sie starajac....dodam ze wracalem ze slowacji wiec pod gorke ostrzej tez sie zdarzalo..To dobry wynik z jednym pasazerem..Ale na miescie w nie upalne dni jezdzac zupelnie normalnie zdarza mi sie zejsc ponizej 8 litrow.12 to w miescie stojac w korach z klima toczac sie jak na pogrzebie...
Mi najmniej spaliła 6,6 ale to musialem bardzo sie starać :) a max 11 zaraz po przyprowadzeniu :) a tak w cyku mieszanym od 7 do 8.5 litra z wylaczona klimą. niebawem planuje wymiane filtra paliwa, powietrza oraz przewodów i świec wiec moze jeszcze troszeczke spadnie spalanie. ogólnie nie jest źle :P
pozdr
To ja jestem autorem tego pierwszego postu o tym spalaniu ....13l/100.Zrobiłem jedno zagazowałem go oczywiscie instalacja sekwencyjna ,spalanie 12.5 l przy jeżdzie dosyć dynamicznej.Polecam innym jest to alternatywa dla posiadaczy A3 z silnikiem 1.6, koszt instalacji 2600 zł muszę powiedzieć że nie czuję wielkiej róznicy co do pracy silnika czy mocy ,silnik chodzi równo nie dławi się obroty nie falują/co sie zdarza przy gazie/Moc jest wystarczajaca do mosy pojazdu same plusy ,a i w kieszeni wiecej kasy.Pozdrawiam wszystkich.Darek
Napiszcie jesli to nie OT :) jakie te instalki LPG macie w swoich 1.6 :)
Pozdro
major długo już jeździsz na gazie? nie bierze Ci oleju?
Już kilka miesięcy jeżdzę, dolewka nie odbiega od standardów (0,5 l).
Tez mam sequenta24, zrobione cos kolo 30kkm i oleju zero bierze.
Spalanie na dzien dzisiejszy to 10,5l w miescie bez klimy.
Trasa teraz delikatnie ponizej 9l, jak bylo cieplo to w miescie powyzej 9 trasa tak samo ponizej 9.