Z tego co piszą i mówią wynika, że tylko jednostka ma CP.
I tak jest bo teraz mam LCD duży a jednostkę stara i działa bez problemu. Panelu jeszcze nie montowałem, muszę się upewnić czy wiązka jest jednakowa.
Printable View
Z tego co piszą i mówią wynika, że tylko jednostka ma CP.
I tak jest bo teraz mam LCD duży a jednostkę stara i działa bez problemu. Panelu jeszcze nie montowałem, muszę się upewnić czy wiązka jest jednakowa.
No to u mnie już navi high z najnowszymi mapami śmiga.
Zdecydowanie mogę polecić kolegę pab567 z forum skoda superb. Ogarnął mi jednostkę profesjonalnie, szybko i przede wszystkim za normalne pieniądze.
Serdecznie polecam i jeśli to czyta jeszcze raz dziękuję.
Będzie czas wolny to sie instr zrobi.
Finalnie cała zmiana wyszła mnie 1875zł (ale wszystko montowałem sam) z czego mam nadzieję coś odzyskać przy odsprzedaży starych części.
No no w dobrej cenie wyszło:), może i ja sie skusze?
Powidz czy wiazki trzeba było przerabiać czy wszystko poszło plug&play?
Akurat ja miałem radio z DAB więc miałem wiązkę, jeśli nie masz DAB to szukaj MMI high też bez DAB (o ile są, nie orientowałem się).
Monitor pasuje P&P nawet tą górna zaślepkę - część deski, można przełożyć. 1 Wtyczkę trzeba strugnąć nożykiem, było to opisane w instr eng kilka stron temu.
Tak samo musiałem strugnąć 1 wtyczkę w jednostce. Panel w tunelu pasuje też p&p jak masz keylessa to szukasz z literkami l,s,j, pozostałe są do kluczykowców - też opisane kilka postów wcześniej.
Po zhackowaniu jednostki pozostaje 1 błąd, że się wersja oprogramowania nie zgadza z tym co zapisane ma auto w pamięci (upraszczając). Nic on nie przeszkadza, zatem może być ;)
Ważne, że mapki mogę aktualizować dopóki vw będzie wrzucał swoje pod discavery pro. No i kolega pab567 domyślenie aktywuje VIM więc to też na plus :D
DAB - Rozumiem to radio cyfrowe? jak to rozpoznać czy jest czy nie?
Na moim radio pisało DAB na naklejce, czarna pojedyncza wtyczka. Wyjmij radio i zobaczysz.
Przy odbieraniu dowolnej stacji radiowej jest opcja zakresy. Jeśli masz FM i AM nie masz DAB+ to wiadomo ... Z DAB+ są 3 zakresy.
Mnie bardziej interesuje właśnie dodanie DAB+ (w moim standardowym MIB brakuje DAB+ a chce to mieć) Czy do tego jest osobna antena ??
A jesli nie mam keylessa ale kupilem panel z J na koncu, to jakis problem bedzie? szukac nowego panelu czy bedzie wszysto dzialac normalnie? ;p Bo kupilem wszystko w pakiecie i teraz tak patrze a tam J :(
Mozesz mi podac namiary na Pab567 na PW, moze odrazu bym mu wyslal moja jednostke do zrobienia i mialbym juz z tym spokoj :)
Dostałeś info na PW
Małe update bo doszedł mi vcds 18.9 od majfriendów (stary kabel sprzedałem i zostałem z niczym), po sprawdzeniu błędów w jednostce 5F pokazało się 4:
Pierwszy trzeba usunąć przez wpisanie nowego SVM - http://forum.obdeleven.com/thread/11...-code-discoverKod:1555 - Sprawdzanie układu zarządzania wersją oprogramowania
15360768 - Ochrona podzespołów aktywna
3073 - Antena GSM B1053 13 [009] - Przerwa w obwodzie
3084 - GSM antena 2, B1533 13 [009] - Przerwa w obwodzie
Drugi zostanie, chyba, że zrobimy odisem - płatne
Kolejne dwa w moim przypadku dotyczą anteny GSM. Jeśli nie mamy anteny GSM to można kupić 2szt ori 4M0035507 nie są drogie, używka ok 20zł, jedyny problem to przeprowadzenia przewodów od tyłu do schowka z przodu.
https://encrypted-tbn0.gstatic.com/i...lWpOy80skYsm1g
do tego kable oraz wtyczki -> link
Z etki i elsy wynika, że anteny są pod tylnym zderzakiem, po obu stronach, poniżej kratek.
Ja się zdecydowałem na zakup anteny LTE MIMO, jak przyjdzie to sprawdzę czy błędy zniknęły.
Dodam, że żaden z powyższych błędów, nie wpływa negatywnie (w moim przypadku) na pracę MMI. Wszystko mi działa jak należy.
Antena LTE jest chyba potrzebna do connecta i usług SIM.
Ciekawe czy jest możliwość używania map online bez opłaty za connect, może jest jakiś sposób - ktoś coś?
Tył mojego radia wygląda tak:
http://i67.tinypic.com/10f9vg6.jpg
Fajna rozpiska o MMI: https://www.dropbox.com/s/h5e1z8jzhr...0opis.pdf?dl=0