czyli jak dobrze rozumiem musiałbym zmieniać pompkę tą co jest w boczku bagażnika tak??
Printable View
czyli jak dobrze rozumiem musiałbym zmieniać pompkę tą co jest w boczku bagażnika tak??
O te pompke chodzi ale nie koniecznie musisz ja wymieniac. Podaj numery tej pompki to ci powiem.
Mam nadzieję że to ten bo miałem trochę roboty żeby go wyciągnąć przez subwoofer,
a więc : 8L0 862 257 L
z tego co wiem to ten model pompki nie obsługuje pilota, tu na pierwszej stronie masz opis numerów pompek
http://www.a3-club.net/forum/showthr...ka+centralnego
Trzeba bylo VCDSa uzyc - byloby prosciej.
Tak dokladnie jak INhoss mowi pompka nie obsluguje pilota wiec i pompke byc musial wymienic.
Odświeżę troszkę. Ma delikatny problem, gdyż można powiedzieć z dnia na dzień przestał mi działać centralny. Tzn. np rano nie zareagował, musiałem otworzyć kluczykiem, dojechałem i centralny zatrybił z kluczyka, po kilku godzinach otwarł się również z pilota, po dojechaniu do domu niestety już nie reagował na dobre.. Podejrzewam baterie, mam 2x CR 1620 3V, więc postaram się takie kupić i wymienić, ale zapewne będzie potrzebne kodowanie, a niestety kluczyk jest tylko 1.. Dodatkowo po podpięciu do VAG'a w "pompce" wyskoczył błąd: "00956 - Key 2 09-00-Adaptation Limit Surpassed.
Idzie to ew. jakoś zakodować bez dodatkowego kluczyka VAgiem ? Niby trzeba wejść w moduł komfortu (46), ale niestety nie wykrywa mi go..
Jakieś sugestie ?
Podepne się pod temat, mam 3 kluczyki (2 oryginalne scyzoryki, jeden zwykły i ten taki platik) . Ostatnio scyzoryk którego używałem cały czas po prostu przestał działać, po wymianie bateri jest to samo czyli nie działa. teraz korzystam z tego drugiego scyzoryka jednak chciałbym naprawić ten poprzedni:) Macie jakies pomysły co sie mogło stać ? Pod vagiem wykrywa błąd "przekroczona wartość adaptacji", jednak po skasowaniu jest to samo czyli nie działa
Witam, chciałbym wymienić obudowę mega scyzoryka. Posiadam dwa rodzaje o tym samym nr w jednym elektronika jest przykrecana na małe srubeczki natomiast w 2 są jakieś 2 dzyndzelki metalowe. Da radę jakoś w tym drugim to odkręcić? Pozdrawiam
Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka
Odświeżę temat, szukałem rozwiązania na forum niestety mój problem jest dosyć złożony, chciałem wymienić obudowę pilota aktualnie mam 2 piloty w scyzoryku oba w popękanych nieoryginalnych obudowach i tylko 1 piot działa. Mam przypuszczenie ze elektronika w środku też jest nieoryginalna podejrzewam ze ktoś dołożył inną centralkę. po rozkręceniu kluczyków okazało się że żaden z kluczyków nie ma kapsułki z immo a oba kluczyki odpalają samochód i otwierają zamki, ponad to jeśli spróbuje odpalić samochód lekko złożonym kluczykiem na desce mruga Lamka immo. Ma ktoś może pomysł co jest tam namotane? w jaki sposób mogę dorobić sobie 2 pilota pewnie każda uniwersalna centralka ma swój sposób przyuczania pilota. Czy jedynym rozwiązaniem było by kupienie 2 kluczyków używanych wymienienie w nich kapsułek dorobienie grotów odzyskanie pinu z licznika (można to zrobić vag comem i kablem za 30 zł?) i zakodowanie tych kluczyków jeszcze raz? i skąd mam wiedzieć o jakiej częstotliwości kupić kluczyki?
Sprawdziłem naklejkę w bagażniku i nie ma tam kodu centralnego zamka. czy jest możliwość dokupienia pilota do uniwersalnej centralki?
Witamm
Pytanie odnośnie takiego błędu:
00956 - Key 2
09-00 - Adaptation Limit Surpassed
Kluczyk nie otwiera auta przyciskami, w zamku działa normalnie. Auto z tym kluczykiem w stacyjce normalnie odpala.
Czy jest ktoś kto miał taki problem?
Dodam, że posiadam VCDS w razie różnego rodzaju adaptacji.
Próbowałem już adaptacji ze strony http://www.vcds.pl/index.php?mod=site&id=6 ale bez rezultatu. Być może dlatego, że nie skasowałem błędu ze sterownika (???)