Jak dasz rade zdjac miske pełną oleju to mozesz nie spuszczać :D
W polecanej firmie Futurum za ok 600zł kupisz przerobiony mechanizm i problem masz z głowy
Printable View
Jak dasz rade zdjac miske pełną oleju to mozesz nie spuszczać :D
W polecanej firmie Futurum za ok 600zł kupisz przerobiony mechanizm i problem masz z głowy
Ja mam u siebie krotszy zabierak, wymienialem juz 2 razy. Niestety nie ma sie co ludzic ze taka "naprawa" bedzie wieczna, prawda jest taka ze nowy zabierak moze przyspieszyc wyrobienie sie gniazda w walku.
Sam przymierzam sie w najblizszym czasie do rozebrania dolu i wyslania gdzies do poprawienia, futurum wydaje sie byc chyba najpopularniejsza firma ktora sie tym zajmuje. Kiedys kontaktowalem sie z nimi ale jakos mam mieszanie wrazenia, kobitka mi powiedziala ze po naprawie modul wytrzymuje do 400k km, ale nie potrafila troche wiecej niz to opowiedziec o samej naprawie.
na forum passata b6 ładnie jest opsiane co i jak.. 400tys to mało ? motor Ci tyle nie wytrzyma
Nie, nie jest to malo. Chcialem sie zorientowac co pozniej, czy przerabiaja to na swoj wiekszy zabierak, czy konieczna jest ponowna "regeneracja" - brak odpowiedzi a bylem po prostu ciekawy.
Witam
Będę prawdopodobnie kupował A3 2.0TDI które opuściło fabrykę 07.12.2009
Czy ktoś byłby tak miły i sprawdził jaki napęd pomy olejowej ma to auto:
WAUZZZ8P5AA090077, silnik CBAB, 103 KW
A3 modelowo 2010r. Zabierak po vinie wchodzi 100mm.
Ile auto ma najechane km? To że masz imbus 100mm nie oznacza, że się nie wyarbia jest co prawda poprawiony od wcześniejszych krótszych zabieraków ale jak się do nich zagląda noszą oznaki zużycia.
Hmmm, u mnie 360tys przebiegu i jeszcze tam nikt nie zaglądał. 2.0 Tdi CBBB
Masz pewność? Calkiem możliwe.. Jesli latał tylko po trasach. Wypowiadają się że głównie przy rozruchu wałek dostaje..
Wysłane z mojego SM-A510F przy użyciu Tapatalka
Na 100% pewnosci nie mam, ale kupiłem samochód z przebiegiem 270tys świeżo sprowadzony i wątpię, że niemiec tam zaglądał :P Ja osobiście mam zamiar tam zajrzeć przy najblizszej wymianie oleju. Sam jestem ciekaw jak wygląda ten zabierak u mnie, z tego co czytam tutaj to przy tym przebiegu cudowny nie będzie. Głównie jeżdżę na trasie Polska - Niemcy tym samochodem no i po miejscu tez troche śmigam.
Dzień dobry ,
przymierzam się do zakupu a3 2.0 tdi CBAB .produkcja 2008.07.29 modelowo natomiast 2009. Auto prosto od Niemca z domu , 212 tyś km pełen servis ASO do końca sprawdzone. Pytanie czy w tym modelu był krótszy czy już dłuższy imbusik? WAUZZZ8P39A020427 .Ponadto ile może kosztować sprawdzenie samego imbusa , bo chyba po imbusie widać będzie czy gniazdo ma luzy? Mi krzyknęli 450 zł ! moim zdaniem na głowę upadli , a sam nie mam kanału niestety