-
panowie, a czy w waszych autkach po otwarciu maski czuć tak jakby olejem, bo sam juz nie wiem albo jest przewrażliwiony albo naprawde czuje, żadnych wycieków nie widać...przyszło mi też do głowy ze może kiedy silnik sie nagrzeje i niektóre części są naprawde gorące to po poprostu olej paruje albo coś... tam trochę przy wlewie oleju są jakieś plamy oleju i bród może od tego śmierdzi
jakieś sugestie?
-
zapach oleju moze byc wyczuwalny przez odme olejowa(odpowietrzeni skrzyni korbowej).cisnienie ktore powstaje w "misce olejowej" musi znalezc gdzies ujscie i znajduje poprzez wezyki gumowe ktore te z kolei cisnienie podaja z powrotem do rury laczacej filtr powietrza z przepustnica.niszczelnosc moze powodowac zapach oleju-to tak w skrocie reszte znajdziesz na forum
-
a czy to coś groźnego? czyli sprawdzić rure łączącą filtr powietrza z przepustnicą tak?
-
czyli skorzystac z wyszukiwarek i zaczac czytac wyswietlone tematy.
http://www.a3-club.net/forum/showthr...dma#post589017
-
Rytel ,Prosto napisał ze w misce masz czujnik poziomu oleju a nie cisnienia mi sie zaswieciła niedawno konewka na fisie to wymieniłem czujnik cisnienia oleju znajduje sie po prawej stronie silnika nadole zaraz koło kabli od swiec wyglada jak wkrecona sruba małe z 2 kabelkami tak jest w 1,8
-
panowie a czy czujnik poziomu i cisnienia mają taki sam alarm czyli czerwona konewka?
-
-
poziom oleju jest pomarańczowa konewka z napisem min a ciśnienie to czerwona konewka , piszczy i miga
-
ale kiedy nacisnę to pokrętło i włączy się ten test komunikatów, to nie pokazuje pomarańczowej konewki tylko: czerwoną konewkę, poziom płynu chłodniczego, klocki hamulców i jeszcze jakieś tam są nie pamiętam jakie...
-
Rytel jaki Ty masz wlasciwie problem?najpierw piszesz iz czuc zapach oleju po otwarciu maski a teraz masz nieuzasadniony problem z brakiem kontrolki poziomu oleju.nawet nie wiesz czy ja masz a szukasz dziury w calym.