Ja użytkuje teraz wycieraczki Blixline za 40 zł i nie narzekam, ładnie pracują. Ja mam w rozmiarze 21,19. prawa wycieraczka mogła by być trochę krótsza, lepiej będzie przylegać ... tak jak pisał wcześniej KiTo :thumbright:
Printable View
Ja użytkuje teraz wycieraczki Blixline za 40 zł i nie narzekam, ładnie pracują. Ja mam w rozmiarze 21,19. prawa wycieraczka mogła by być trochę krótsza, lepiej będzie przylegać ... tak jak pisał wcześniej KiTo :thumbright:
Rozmiar 18 jako prawa wycieraczka nie bedzie jednak za maly? Korzysta ktoś z was z ukladu 21,18 (lewa,prawa)?
Prawa wycieraczka ( 19 ) gdy jest w pozycji dolnej, nie przylega w pełni do szyby, odstaję minimalnie na długości około 2-3 cm od strony pasażera ;) dlatego proponowałbym 18, bo 19 i tak w pełni nie dochodzi do dolnej części szyby. ( tak jest w przypadku moich wycieraczek płaskich )
Kupiłem i właśnie założyłem wycieraczaki Blixline rozmiar 21 i 18, śmiało mogę polecić, są cichutkie, a cena zachęca:) zobaczymy ile wytrzymają:)
Ja miałem już wycieraczki kilku firm. W poprzednim aucie kupiłem prawą bosh i lewa alca, bosh nie dotrwał do końca zimy i zaczął rozmazywać, alca działa już 3 lata. W innym miałem najtańsze z reala (chyba 8 zł/szt w promocji) chyba firmy unitec, przetrwały zimę, kolejno lato i teraz nadają się powoli do wymiany, plusem tych wycieraczek było to, że przy 170 jeszcze nie odlatywały. Do audi kupiłem valeo z ramą stalową, po miesiącu zaczynają rozmazywać, przy 120 wzwyż obie odlatują, są to najdroższe wycieraczki jakie kupiłem i po zimie polecą do kosza. Chciałem kupić bosh aero, ale skoro po roku i tak trzeba je wymienić to kupię unitec, zbierają dobrze, a po roku nie szkoda niecałych 20 zł.
ile ludzi tyle opini, mi np Bosch zaczął mazać po 4 tygodniach, teraz mam valeo i narazie jest ok. Ostatnio na forum passata osoba pracująca w valeo pisała że jest masarkyczna różnica w wycieraczkach na rynek wtórny i tych które kupimy w ASO. Te w ASO przechodzą wszsytkie normy i testy. Te w sklepach to niby te które czegoś nie przeszły. :) Jednak ja póki co na valeo nie narzekam.
pozdrawiam
Do 8P 3 drzwi na tył podejdzie dowolna wycieraczka 34cm, czy musi to być jakaś "speszyl edyszyn"? Jak wygląda wymiana? Trzeba pociągnąć pióro zaczynając od końca i wyjdzie, czy jest na to jakiś inny patent?
Jak to jest z mocowaniami w tańszych płaskich wycieraczkach typu Blixline, Motgum, Alca w A3 8P ? O ile rozmiary można znaleźć na allegro bez problemu, to zastanawiam się czy te mocowania będą pasować na ramię ?
Boscha już nie chcę, bo płacić ok. 100zł za komplet, który od samego początku źle zbiera już więcej nie mam zamiaru. Myślę, że gorzej nie będzie, a jak pióra są 2 razy tańsze to i częściej będzie się wymieniać. Ma ktoś jakieś doświadczenia z tym, czy wszyscy kupują tylko Bosche i Valeo ? :)
Problem jest taki, że ciężko znaleźć wycieraczki do 8P innego producenta, właśnie chodzi o rodzaj mocowania...
W ASO ok. 190zł komplet piór.
Mógłby ktoś strzelić fotkę jakie mocowanie jest w 8P? Na 99% miałbym tańszy zamiennik do 8P.