-
Ty probujesz kodowac kluczyki (immo) czy przeprogramowac pompke??
Ta instrukcja co podales jest do programowania kluczyka(immo).
Zrób tak:
Potrzebujesz:
- Interfejs VAG
- Prawidłowy kluczyk do stacyjki (taki, którym można uruchomić silnik)
- Kod immobilizera (powinien znajdować sie na przywieszce pod zdrapka przy plastikowym kluczyku)
Podlaczamy interfejs VAG. Wkładamy kluczyk i włączamy zapłon. Uruchamiamy program VAG-COM i wchodzimy w opcje [25 - Immobilizer]. Jezeli nie nastąpiło połączenie, oznacza to że immobilizer obsługiwany jest przez sterownik liczników. Należy wiec wybrać opcje [17 - Instruments], dalej [Login - 11]. Podajemy PIN poprzedzony cyfra 0. Jezeli PIN jest prawidlowy nie pojawia sie zaden komunikat. Jeżeli PIN jest nie prawidłowy wyswietlony zostanie komunikat o niewłaściwym pinie. Powinna zapalić sie kontrolka IMMO. Nastepnie wybieramy [Adaptation - 10] i wpisujemy 21 w "Channel Number". Wybieramy [Read]. Widać ile kluczyków jest obecnie w pamieci. Wpisujemy 0 w pole "new value". Ta opcje powoduje wykasowanie aktualnie zapamiętanych kluczykow. Wybieramy [Test], a nastepnie [Save]. W tym samym miejscu gdzie wcześniej wpisaliśmy 0, podajemy ile kluczyków chcemy zaprogramować (np. 2). Nastepnie wybieramy [Test] i [Save]. W tym momencie kluczyk, który jest obecnie w stacyjce powinien sie zaprogramować a kontrolka zgasnąć. Wybieramy [Done, Go Back], [Close Controller, Go Back - 06]. Wyłączamy zapłon. Wkładamy kolejny klucz i włączamy zapłon. Kontrolka powinna w ciągu 2s zgasnąć. Wylaczamy zaplon. Jezeli chcielismy zakodowac wiecej kluczy to teraz wkladamy kolejny i powtarzamy procedure. Na koncu uruchamiamy silnik ostatnim zakodowanym kluczem.
-
próbuje uruchomić otwieranie i zamykanie auta z pilota ale nie znam się na tym i dlatego napisałem w tym temacie. Niestety nie ma dostępu do VAGa. Może ktoś z VAGiem mi pomoże?
-
Gdybym byl w PL to bym pomogl ale niestety pojawie sie tam w czerwcu. Jest gdzies temat z osobami kto ma vaga na slasku zerknij tam i wyslij do chlopakow PW.
-
Kolego Lars możesz najpierw sam sprawdzić czy masz odpowiednią pompkę do tego.
Znajduje się ona w bagażniku po lewej stronie. Odczytaj jej numery i napisz to bedzie wiadomo, czy w ogóle się da zakodować twoją pompkę.
-
xury Lars podal przeciez, ze ma pompke 8L0 862 257 K. Czytaj posty
-
Sorki ze post pod postem
Mam pompke 8D0 862 257 E czyli poliftowa i jest zamiennikiem mojej starej 8L0 862 257 G.
Ta pompka jest rowniez zamiennikiem i dziala w niej bagaznik z dodatkowego przycisku.
Ale pojawil mi sie problemik. Otóz spadl mi scyzoryk z numerami 4D0 837 231 (dzialal z obydwoma pompkami) i szlag go trafil. W poprzednich postach ze pasuja kluczyki 8L0 837 231 A
4D0 837 231
4D0 837 231 A
4D0 837 231 R
4D0 837 231 N
A moze sa jeszcze inne do tej pompki, ma ktos dodatkowe info??
-
Witam,ma taki problem z centralka(przepraszam jezeli pisze nie w tym temacie)posiadam pompke cent 8L0 862 257 D i mam klucz radiowy org,i chcialem jakos uruchomic swiatlo awaryjnych po otwarciu auta i teraz pilot nie dziala,mozna to naprawic??
-
dołączam sie do pytania:) JAK TO ZROBIĆ:) MAM WARTOŚĆ W STEROWNIKU 08768, moge do tego dodać 4 i sie koduje otwieranie tylko dzwi kierowcy jednak słychać krótszą prace pompki i nic sie nie otwiera dopiero za 2 razem... ale nie o to chodzi to pokazuje ze umiem aktywować ale nie aktywuje sie, albo juz jest aktywowane... PYTANIE... GDZIE TRZEBA DOLUTOWAĆ KABELEK, ŻEBY ASIA ZACZĘŁA DO MNIE MRUGAĆ I MOŻE SIĘ ZAMYKAĆ SAMA PO 20Km/H ???? A żeby nie było pompkę zmieniłem z E na K razem z pilotem...
-
O ile dobrze pamietam to kodujesz mruganie na vagu.
Musze znalezc ile musisz dodac - tylko to znajde
I JUZ MAM
Jak ustawić opcje komfortu w swoim samochodzie VAG?
Po uruchomieniu VAGa wejdź w Centralny zamek (35- Cent.Locks) i wybierz funkcję 07. Wpisz odpowiednią wartość dodając do już wpisanej tą poniżej.
Np. aby samochód zamykał się po przekroczeniu 15-30 km/h dodaj wartość 32 do już istniejącej w okienku. itd.
+000001 – otwieranie/zamykanie pokrywy bagażnika pilotem
+000002 – sygnał kierunkowskazami potwierdza aktywowanie alarmu
+000004 – selektywny centralny zamek [1 naciśnięcie otwiera drzwi kierowcy, 2 naciśnięcia otwiarają wszystkie drzwi]
+000008 – aktywacja alarmu
+000016 – zamknięcie pokrywy bagażnika po przekroczeniu 5km/h
+000032 – zaryglowanie drzwi po przekroczeniu 15km/h
+000064 – opuszczanie/podnoszenie szyb pilotem
+000128 – samochód z kierownicą po prawej stronie
+000512 – sygnał kierunkowskazami [1x] potwierdza zamknięcie drzwi
+001024 – zamknięcie drzwi potwierdzone przez sygnał alarmu
+002048 -po wyciągnięciu kluczyka ze stacyjki i otworzeniu drzwi nie można opuszczać/podnosić szyb
+004096 – sygnał kierunkowskazami [2x] potwierdza otworzenie drzwi
+008192 – wyłączenie funkcji SAFE – po zamknięciu drzwi pilotem można odryglować je od wewnątrz
-
jeśli chodzi ci o dodanie 512 dla potwierdzenia zamkniecia
i 4096 dla sygnalizacji zamknięcia to to nie działa:/
słychać tam z tyłu przekaźniki chyba do kierunków, ale pewnie nie ma wiązki,,,
KODOWAŁEM VAGiem KKL niebieskim i programem Polski Vag 4.9