Nie nie ma
Printable View
Nie nie ma
właśnie tego się obawiałem. A może zna ktoś jeszcze jakieś fajne funkcje które można w nim uruchomić???? dzisiaj sprawdzałem ryglowanie drzwi po przekroczeniu 25 km/h. Działać działa ale troche to nie dopracowane. powinno się cały czas ryglować a nie tylko za pierwszym razem gdy się przekroczy tą prędkość;/ Próbowałem jeszcze sygnał dzwiękowy przy zamknięciu drzwi, ale niestety nie działa;/ może dlatego że nie wiem czy mam alarm;/
Przeczytaj temat o pompkach centralnego zamka. Tam jest opisane wiele funkcji.
Szkoda pisac to kilkanascie razy to samo - zreszta odbiegajace od tematu.
Jeszcze takie kodowanie możesz u siebie sprawdzić, jakbyś miał alarm to wtedy jest więcej opcji do zakodowania.
+002048 - funkcja polega na tym, że jak wyłączysz zapłon to przez kilkanaście sek możesz otwierać/zamykać okna a potem już nie oraz między innymi myk polegający na tym, że po wyłączeniu zapłonu nie działa otwieranie/zamykanie okien
Problemem jest wewnętrzna klamka kierowcy. Po przekroczeniu około 25km/h zamykają mi się automatycznie zamki. Gdy się zatrzymam, silnik dalej chodzi i gdy chcę wyjść z samochodu ciągnę za wewnętrzną klamkę i wtedy wyskakuje bolec do góry, gdy ciągnę po raz drugi to niestety drzwi się nie otwierają. Wtedy jedyną opcją wyjścia z samochodu jest spuszczenie szyby i otwarcie drzwi klamką zewnętrzną. Nawet ponowne zamknięcie zamków z przycisku i otwarcie ich nie pomaga - ciągnę wewnętrzną klamkę i nic. Z kolei po stronie pasażera najpierw bolec idzie do góry, a za drugim pociągnięciem klamki drzwi się normalnie otwierają, czyli tak jak być powinno. Od razu powiem, że klamka wewnętrzna kierowcy normalnie otworzy drzwi w przypadku gdy bolec jest na górze, zanim automatycznie zamkną się drzwi. Póki co gdy tylko przekraczam 25km/h i blokują się zamki to odblokowuję z przycisku i wtedy wszystko jest ok. Ale gdy człowiek zapomni, ciągnie za klamkę i wyjść z samochodu nie może to mam ochotę palnąć sobie w łeb. I tu moje pytanie, gdzie leży problem? Wina klamki wewnętrznej, czy zamka w drzwiach kierowcy, czy może jeszcze coś innego?
Wylacz sobie opcje domykania drzwi vagiem i nie bedziesz mial tego problemu.
Klamka wew jest na lince wiec gdyby linka byla zerwana to bolec nigdy by nie wyszedl. Byc moze masz problem tylko z mocowaniem linki. Zdejmij boczek i zobaczysz co nie halo.
Dzięki. Trzeba było skrócić linkę i wszystko ładnie działa. Pozdrawiam
Panowie a jak Odwrócić tą operacje blokady drzwi ?
Dodałem wartość 23 i oczywiście drzwi zamykały się automatycznie jednak jest to dla Mnie męczące i Chciałem to cofnąć i odjąłem dziś to w/w wartość i niestety jest problem drzwi nie zamykają się i nie otwierają z klucza.... Jak to naprawić ?