No to by byla boska opcja, wymienic tylko wyswietlacze i fru :-)
Printable View
No to by byla boska opcja, wymienic tylko wyswietlacze i fru :-)
Ale tarcze mają inną czcionkę, a wskazówki chromy, więc je też trzeba wymienić do kompletu :P
widzisz tą płytkę w czarnej obudowie okazuje się ze po złożeniu starej płytki tej z immo z płytka od nowych zegarów wariują na maxa
Przede wszystkim trzeba przelutować diody
A możesz sprawdzić te tarcze, wskazówki i wyświetlacze czy podejdą do płytek od starych zegarów?
podejść podejdą tylko pinów nie policzyłem od fis reszta pasuje jak ulał myślałem o prze-lutowaniu diodek ale i tak samochodzik na fis będzie się różnił :) trzeb dojść do tego czemu nie pokazuje mi stanu paliwa wtyczkę mam 5cio ponową dopiero poleciałem sprawdzić :D zmiana pompy paliwa teoretycznie nic nie da nie mam kabelka rezystancji całkowitej czujnika poziomu paliwa :(
Dodano:
ok czyli nie mam drutka nr 4 gdzie go mam podłaczyc przy liczniku?? jakieś propozycje
http://img815.imageshack.us/img815/3...ytywanie2g.jpg
By st4szek at 2011-05-10
http://img807.imageshack.us/img807/9...wytywaniey.jpg
By st4szek at 2011-05-10
schematy podłączenia wtyczek dostałem od M4ćka dzieki
Drucik z wtyczki od pompy paliwa - tj z pinu 4ego w pięciopinowej kostce, musisz poprowadzić do pinu nr 25 w zegarach. Powinno działać :)
jesteś pewien moze ma ktoś schemat pinów kostki licznika szukałem na forum ale daremnie :(
ok czyli wskaźnik paliwa zacznie działać jak zapodam drutek z pompy do licznika :D pompe tez musze zmienić na nowszą czy wystarczy wykorzystać ten 4 pin i będzie hulać ??
trapi mnie jeszcze jedna sprawa czemu po zakodowaniu abs wyświetla błąd na liczniku vcds nie pokazuje błędu abs, możne dlatego ze zamiast kodować kluczyki zrobiłem immo off i nadal wyświetla safe ale autko jeździ normalnie abs i wspomaganie działa bez zająknięcia
Czy potrzebujesz nowej pompy, to wg mnie możesz sprawdzić patrząc czy pin 4 w tej która masz jest uzbrojony.
Co do palacych się kontrolek, to robiłeś adaptację ?