grzanie auto po wymianie termostatu, chlodnicy wody
Witam. Szukałem podobnych tematów zanim napisałem aczkolwiek nie do końca pasowały do moich objawów. Mianowicie auto mi się grzeje. Pierwsze podejrzenie padło na termostat gdzie był wyciek płynu z tego trójnika plastikowego co był powyginany, lecz jego wymiana nie dała efektów. Następnie wyszło, że chłodnica jest przegnita i możliwe ze nie jest w pełni sprawna. Wymieniona i dalej to samo. Jeden mechanik mówił, że pewnie uszczelka pod głowicą lub sama głowica. Kupiłem tester i przez 10 minut kolor płynu reakcyjnego się nie zmienił. W dodatku brakuje ciepłego nawiewu. Górny wąż jest gorący natomiast ten niżej letni jakby ciągle nie było pełnego obiegu. Chłodnica na dole również chłodna. Na climatronicu sprawdzałem na 49c temperature to jadąc utrzymuje się w okolicach 100 stopni a gdy stoję podnosi się do 105. Teraz mechanik podejrzewa jako ostatnią rzecz pompe wody. Lecz przed wyłożeniem kolejnych pieniędzy chciałbym się Was spytać o zdanie gdyż sam mam 21 lat i moja wiedza nie jest na fachowym poziomie. Pozdrawiam.
Teraz chyba zrozumiałm, że powinienem w innym temacie to zacząć ale to mój początek z tym portalem więc wybaczcie.