no to tak, mój mechanik ma tyle roboty, ze nie da rady przed świętami, po świętach bede miał to zrobione, na pewno poinformuje was o tym
Printable View
no to tak, mój mechanik ma tyle roboty, ze nie da rady przed świętami, po świętach bede miał to zrobione, na pewno poinformuje was o tym
Tez jestem zainteresowany wycieciem kata, a moje pytanie jest takie: czy wystarczy tylko wyrzucic tlumik srodkowy i w to miejsce wspawac rure? Czy jeszcze jakis zabieg nalezy przeprowadzic? :P
aha auto mam tez z gazem :)
ale ty masz silnik AUM więc i dwie sądy jedną za katem i z tym moze byc problem bo bedzie dawac inne wartosci
volot65 dziś wyciałem strumienice i wstawiłem zwyklą rure.
Pierwsze spostrzeżenie to że nawet troche nie jest głośniej, taki sam dźwięk. Po drugie wedlug mojego wskaźnika doładowania nic się nie zmieniło,ale... :)
Podlączyłem vaga i sprawdziłem jak teraz przepłwyka chodzi no i sie uciszyłem z poprzednich 125mg/s skoczyło do prawie 129mg/s :)
Wniosek jeden - jest poprawa :D Tak więc wycinaj i u siebei wstawiaj zwyklą rurę.
Odczuwasz jakąś poprawe w dynamice jazdy??
mam wrażenie że z niższych obrotów szybciej się wkręca;)
a co z dzwiekiem, jak bedzie sama rura ? pytam, bo aktualnie usunalem caly srodek z kata, ale zostawilem puszke, w ktora w srodku mam wspawana rure i mam metaliczny dzwiek ...
Rozz - powiem ci że umnie pojawia się dość głośno gdy autko wchodzi na obroty zaczeło mnie to drażnić troche PZDR
Cos na temat z forum golfa
zerknijcie na wykresy :
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php...ht=strumienica