przepraszam wdarła sie pomyłka
miały być przyciski 1 i 9 :oops:
Printable View
przepraszam wdarła sie pomyłka
miały być przyciski 1 i 9 :oops:
chester A3, czyli jak naciśniesz 1 załącza się sprężarka i siła wentylatora wzrasta na max. kierując powietrze naprzednią szybę , natomiast przyciskiem 9 tylko kierujesz na górną szybę , wentylator działa jak działał i sprężarka też automatycznie sie nie włącza jeśli jest wył. 1 służy do szybkiego odparowywania przedniej szyby.
dzieki MiG25, :)
Nosz kuffa mać! Mnie tez dopadło :evil: . Klient, ktory uchodzi za szpeca od tych spraw podszedł spawdzić cisnienie, (bo mi coraz słabiej chłodziło, az wreszcie w ogole) i orzekł : SPRĘŻARKA do wymiany- damn!!! oby sie mylił - przeczytałem wszytko wczesniej i pozostaje mieć nadzieje, ze to coś z silniczkiem przy nagrzewnicy i chlop sie pomylił. Dziś chyba tam pogrzebie sam przy tej nagrzewnicy, bo sprawdzić sprezarki na VAGu nie mam jak :(
Objawy: jeszcze w weekend chłodziło w miare dobrze ( w miare bo jakieś miałem wrazenie ze nie za zimno jak na 19', wczoraj powrót z pracy i coś jak faktycznie słabiutko chłodzi, pod wieczór uruchomiłem i z nawiewów leci normalne ciepłe powietrze na LO.
objawy miałem takie same po czym okazało się że mam przetarty aluminiowy przewód. Z tego co wiem jak nie ma czynnika w układzie to sprężarka się nie załącza :roll: więc może najpierw sprawdzić szczelność :roll:
jak nie ma czynnika w ukladzie to sprezarka sie nie zalacza - fakt, nie ma smarowania wiec sie nie zalacza.
z tym ze klimatronik przechodzi wtedy w stan "Econo" (uklad pracuje z wylaczeniem sprezarki), w starszych 8L nie swieci wam sniezynka wtedy chyba ?!
mimuszek, tak ,śnieżynka się wtedy nie świeci i sprzęgiełko odłącza sprężarkę mechanicznie.
Pojechałem do kolesia i powiedział, ze na ta chwile mi nie sprawdzi czy mam szczelną czy nie bo ma duzo klientów i musiałbym sie z nim dopiero umówić. Moze jedynie powiedzieć czy jest pełna czy nie - jak rozumiem o ten czynnik Tobie chodzi. Wiec podpiął jakiś miernik zeby sprawdzić ciśnienie- stwierdził ze spręzarka - wiec wnioskuje ze "czynnik/ 'freon' " jest.Cytuj:
Oryginalnie napisane przez w3sol
BTW co to za przewód aluminiowy? - to tez sprawdze po pracy.
Przy włączonej sprężarce na tym prostym urządzeniu widać jakie ciśnienie czynnika jest przed sprężarką a jakie za ,więc może stwierdzić ,że sprężarka daje dużo za małe ciśnienie. Oczywiście jeśli czynnika będzie mało też ciśnienie będzie małe ,ale to już chyba się sprawdza na wyłączonym silniku ,czy wogóle jest ciśnienie.Cytuj:
Oryginalnie napisane przez pabo
jest zaraz za chłodnicą ale nie zobaczysz że jest alu bo jest w plastikowym :roll: oplocie i na tym taka gruba opaska gumowa. Mi sie przetarł o o znajdującą się obok śrube. Wkleiłbym bym zdjęcie ale nie mam takiej opcji teraz.Cytuj:
Oryginalnie napisane przez pabo