panowie mam pytanie czy jest możliwość dolutowania w jakiś sposób termoregulatora do lusterka z matą grzewczą
Printable View
panowie mam pytanie czy jest możliwość dolutowania w jakiś sposób termoregulatora do lusterka z matą grzewczą
Jak wlutujesz w szereg z matą to powinno działać. Tzn. jedna nóżka termoregulatora do kabelka a druga nóżka do styku na macie.
muszę coś właśnie pokombinować bo zmieniłem lusterko na to od anglika ( duże) i mi nie grzeje , z tego co zauważyłem szkiełko jakie posiadam jest bez termoregulatora
tak myślałem żeby ze starego lusterka ( małego) wyjąc termoregulator i go wlutować w matę tyle ze jak zauważyłem termoregulator jest przynitowany do maty małego lusterka i nie wiem czy tak samo nie będzie trzeba zrobić przekładając termoregulator
ogólnie przeszukałem całe allegro za wkładka do dużego lusterka od angola i nigdzie nie ma z termoregulatorem
wiem że pasują jeszcze od
vW Sharan ( 99r-04r)
VW Passat B5 (97r-01.05r)
Skoda Octavia I (03.97r-09r)
seat Toledo II ( 99r002r)
Dziś wymieniłem matę w swoim lusterku. Czynność stosunkowo prosta, zajęcie na pół godzinki :) Jakieś pytania - proszę pisać.
Termoregulator (termostat) wlutowany gdzie kolwiek w obieg będzie działać zgodnie ze swoją specyfikacją. Jeśli dokładać to wydaje mi się gdzieś na kablu.
Problem jaki widzę to np. ramka szkła bez miejsca na termoreg. (tego koszyczka)
Marti85a możesz bardziej rozwinąć swoją wypowiedz, bedę wdzięczny
kurcze bo nie rozumiem czy chodzi ci o to żebym umieścił termoregulator na jednym z tych dwóch czarnuch kabelków co się podłącza do maty grzewczej? jeśli tak to mysle że nie będzie tu problemu bo wystarczy przeciąć jeden z tych kabelków i wlutować termoregulator
co do koszyczka co piszesz to chodzi ci o ten zaznaczony na zdjęciu na czerwono ?
http://img404.imageshack.us/img404/8945/1894703427.jpg
Tak ten element zaznaczony przez ciebie to termoregulator, co do podpięcia na kablu to nie powinieneś mieć problemów znajdź przewód "+" i tam go zamontuj ale wcześniej upewnij się żę masz wystarczająco miejsca między wkładem a obudową lusterka tak żeby wkład mógł być rególowany w pełnym swoim zakresie,może Marti85 coś jeszcze podpowie.
Miejsca jest dosyć moim zdaniem :)
Mam pytanie z innej beczki - czy grzane lusterka mają swój bezpiecznik? Czy są podpięte razem z czymś jeszcze? Bo na lato po prostu bym wyjął bezpiecznik, po co mają grzać :) A jak nie, to może pomyślę też o wlutowaniu termoregulatora...
prosciej i szybciej jest poszukac rozpiski
http://www.a3-club.net/forum/showthr...408#post732408
pozycja numer 1
z tego co wyczytałem w tym dziale to nie ma różnicy który czarny kabelek podepnę w jedno z dwóch miejsc do grzania lusterka, więc nie ma różnicy w który kabelek wlutuje termoreg.
jak znajdę chwilę czasu to zabiorę się za przeróbkę i podzielę się wykonaną praca