wejdz do dzialu warsztat lub przejzyj ten temat. Nikt ci na tacy tego nie da. Troche checi
Printable View
wejdz do dzialu warsztat lub przejzyj ten temat. Nikt ci na tacy tego nie da. Troche checi
przeleciałem juz cały ten wątek, a pracy jaka wpakowałem w auto to lepiej nie pisać , gotowca nie oczekuję tylko info , za nic na swiecie nic z tutaj umieszczonych informacji nie pasuje do mojego auta dlatego szukam osoby co zna temat lub posiada jaki servisowe info do mojego auta 97 rok AGR- FIS. \najbardziej zalezy mi na pinach licznika bez CAN ....
1.dla przykładu podam że na czerwonej wtyczce w liczniku od 1-10 mam zajęty tylko pin 1 a według info tego forum to sytuacja ma sie zupełnie inaczej !!!
2. czy pin numer 3 z czujnika w zbiorniku spryskiwaczy idzie bezpośrednio do licznika (kolor żółty) czy idzie jeszcze gdzieś po drodze
3 wtyczka Czujnika sprysków w moim aucie ma 3 kable (3 pin) a sam czujnik jest 2 pin
szukam jak mi sie wydaje pomocy u bardzo oblatanych w temacie ....
prosze o schemat układu działania kontroli poziomu płynu spryskiwaczy
Idzie bezposrednio do licznika.
Tu masz schemat wraz z opisem wtyczki czerwonej:
Czy tarcza prędkościomierza jest wymienna pomiędzy licznikami: bez FISu przedlift i z pełnym FISem polift?
Jest wymieniana ale się różni co nie znaczy ze nie można ja dopasowac
mam pytanie odnośnie zegarów. Ponieważ posiadam aktualnie 8L0 919 860 E a mam już kupione 8L0 919 930 H i przy próbie zaprogramowania namieszałem sobie z wsadami i w związku z tym moje pytanie czy ktoś nie ma takiego wsadu a jeśli tak to czy jest opcja przesłania na maila. Przyznaje zostałem ukarany za swoją lekkomyślność bo poprawiłem wsad odczytany przez VAG EEprom Programmer i nie byłem w stanie wrucić do wersji pierwotnej, swoją drogą dowiedziałem się o nim przynajmniej ze już ktoś w nim gmerał bo pin ustawiony był na 1234
To i ja podpytam, o wsad ale od licznika 8L0 919 880 E. Gdyby ktoś miał dostęp z chęcią za dobrą flaszeczkę bym wymienił ;)
Pytajcie Owieczki a Ja zobacze u siebie
Niestety, ale nie mam takich wsadów :/
Szkoda, a chociaż jakiś wsad od FIS'owego ale z podziałką niesymetryczną? Zawsze mogę spróbować podgrać, może ruszy :D
Sytuacja opanowana usunąłem plik .bak z pulpitu i mam nienaruszony wsad jakby ktoś potrzebował to mogę podesłać, ale mam inne pytanie czy macie jakiś pomysł na wyświetlacz bo jak go sparzyłem z samochodem to górny wyświetlacz miał problemy z poziomymi liniami a dolny zachowywał się jakby miał zaraz całkiem umrzeć więc szkoda mi go zakładac skoro w zasadzie można powiedzieć że to na czym najbardziej mi zależało jest niesprawne
Witam
Panowie, czyli generalnie do każdego modelu audi a3 mozemy zmienic sobie zegary na FIS? Bo rozmawiełem z kumplem który jest mechanikiem i powiedział mi że do mojego modelu nie da sie założyc licznika z pełnym Fisem.
Tak do kazdej A3 mozna
A jeszcze kwestia chwilowego spalania wyswietlanego na Fis. Co jest potrzebne?
jeśli masz przedlifta musisz pociągnąć kabel ze skrzynki w podszybiu do licznika
Koledzy znacie może kogoś z kuj-pom który zakładałby fis do A3 ? Ale takiego który wie co i jak zaprogramować aby wszystko działało ? Bo zastanawiałem się nad fisem ale znając życie doszedłbym do pewnego punktu z waszych instrukcji i coś poszłoby nie tak. Dlatego chciałem poprosić kogoś obeznanego.
Witam.
Posiadam a3 8L po przekładce, zamierzam zmienić zegary z 1/2 FIS na full
FIS. Numer moich zegarów Jaeger 8L0920950B. O jakich numerach licznika z pełnym FIS -em powinienem szukać.
Z góry dzięki za wszelkie sugestie.
jak odpalić licznik na stole w kuchni :P?
W kuchni to nie dasz rady, sprobuj w salonie :)
Przed czy polift?
Przed: http://www.a3-club.net/forum/showthr...iana-mil-na-km
Po, o ile się nie mylę:
Masa: 7, 9, 29, 32
plus: 1, 23
Niebieska wtyczka
Mam całe pinouty po polifta jak chcesz.
Sent from my Nexus 7 using Tapatalk 4
przedlift :)
Jesli chce wymienic zegary od eski i mam obecnie wyłączone imo to jest znaczenie jakie zegary mam szukac polift czy przedlift.
Witam,
posiadam w tej chwili zegary 8L0 919 860 D chciałbym założyć 8l0 920 931 e niestety w aucie nie mam szyny CAN czy jest możliwość w jakiś sposób podłączenia tych zegarów?
czytałem wielokrotnie temat i nie uzyskałem jednoznacznej odpowiedzi, większość osób sprowadza wszystko do tego że kupuje się liczniki 819 i nowy 819 albo 820 i nowy 820
oczywiście mogło być tak że coś przeoczyłem ale nie wydaje mi się...
A jak jest z tym imo jesli jest wyłączone podejdzie byle jaki zegar od a3/s3
według tego co wyczytałem immo jest najmniejszym problemem, bardziej chodzi o ten cały CAN gdzie jak kupisz zegary z symbolem 820 a miałeś 819 to może ale nie musi być problem, ale tu niech wypowiedzą się osoby z doświadczeniem :)
Pozwolę się podpiąć, czy ktoś z tutaj obecnych, posiada może wsad od licznika benzynowego a3 ale z prędkościomierzem skalowanym nieproporcjonalnie?
Nie ma licznikow z liczbami 819 i 820 jak juz to 919 i 920
Da rady wlozyc taki licznik i jest to napisane w tym watku.
Sam mam taki.
Witam,
udało się włożyć licznik po zmianie wsadu i milionów kabelków działa, jest jeden mały problem, pokazuje mi się sensor i symbol oleju, nie posiadam takiego czujnika ani miejsca w misce na niego, niestety po wielu próbach przekodowania licznika nie udało mi się go wyłączyć, możecie podać jakieś wskazówki jak się pozbyć tego dziadostwa?
auto przedlift, licznik polift
jeszcze pytanie:
czy to jest ten czujnik
http://allegro.pl/vw-audi-czujnik-po...494035180.html
numer : 1J0907660B
Wydaje mi sie że ten czujnik można dezaktywować . Miałem podobnie w leonie gdy włożyłem licznik od passka i też na fisie wywalało wlasnie takie info. W vagu w licznik(17) w kodowaniu trzeba zmienić chyba przedostatnią cyferkę na 0 i powinno być dobrze
Panowie powiedzcie proszę, czy da radę wrzucić do diesla zegary od S3? ;) i oprócz zwykłego zakodowania immo, jakie jeszcze czynności trzeba wykonać? ;) i czy obrotomierz będzie prawidłowo pokazywał obroty? (nie wykorzysta całej skali z benzyny) będę wdzięczny za wszystkie wskazówki, gdyż chodzi mi takie coś po głowie ;)
Posiadam wiele wsadów pamięci do liczników.
Da radę
Zależy od tego co to za auto i jakie będzie miał pinouty
Nie będzie pokazywał prawidłowo. Podziałka jest inaczej wyskalowana i nie będzie działać nawet po zmianie kodowania. Ale żebyś nie stracił nadziei to powiem Ci że Daniel Mieto3 jest chyba wstanie napisać Ci soft do tego licznika z nową podziałką. Oczywiście zależy jeszcze jaki to będzie licznik.
Wie ktoś od czego są pozostałe piny w fisie? Wy też macie komunikat o spalonej zarówce mimo tego że przewód zmasowaliscie ?
Zależy o co Ci chodzi. W licznikach z FIS są 3 kostki (przedlift zielona i niebieska 32PIN, czerwona 20PIN)(polift zielona, niebieska, szara 32PIN)
Jeśli tylko zmasowałeś oba piny czyli ten od świateł drogowych i stopy to nic się nie pojawia.
Interesuje mnie ta mala kostka 20 pin,zmasowałem w niej tylko jeden przewód od sygnału spalonej żarówki,masz może jakiś opis tych pinow?
Dzięki wielkie :D oto mi chodziło
przerabiał już ktoś temat full fisa blaknącego? jak tym się zająć? bo w tej chwili to dopiero zaczyna postępować ale w przyszłości na pewno do robienia będzie.
Na forum wszystko jest. Ja Ci tylko polecę tę stronę: http://www.aceef.pl/ Pan zajmuje się naprawami i na stronie opisane jest wszystko.
gregor10 za ile możesz załatwić taki wyświetlacz? :P
Za dużo czytasz. Jak dobrze zrobione to nie ma prawa wyblaknac przez conajmniej następne 8 lat
Da się z czegoś takiego zrobić diesla? http://allegro.pl/licznik-audi-a3-s3...69492238.html?
czy musi być 100 km na godz 12?
Can commander 1.4 już zamówiony