A sprawdziles czy jest wilgotna? Masz alarm?
Wysłane z mojego C5303 przy użyciu Tapatalka
Printable View
A sprawdziles czy jest wilgotna? Masz alarm?
Rozbierałem ją dziś i jest susza jak na pustyni. Nie wiem nawet czy mam alarm. Nie działają mi też piloty zdalnego sterowania i nie mogę ich zakodować, ale kupiłem już z tą usterką. Ale też jest to troszkę dziwne bo mogę je wyłączyć włącznikiem więc nie wiem czy to jest powiązane z alarmem. Centralny zamek działa w obydwu drzwiach klapie i wlewie paliwa. VAG w bloku 35 pokazał coś takiego
Jak wkładam kluczyk do zamka i przekręcam go w lewo to drzwi się nie zamykają tylko słychać, że pompka pracuje, muszę przekręcić w prawo, z tym że jest to odrobinę ciężej przekręcić i czasami na początku miałem wrażenie że złamie mi się kluczyk (scyzoryk).Cytuj:
Address 35 -------------------------------------------------------
Controller: 8L0 862 257 K
Component: ZV-Pumpe, Funk D08
Coding: 12864
Shop #: WSC 06313
3 Faults Found:
01367 - Central Locking Pump Run Time Exceeded (Likely Leak)
35-00 - -
01366 - Opened Due to Crash Signal
35-00 - -
00955 - Key 1
09-00 - Adaptation Limit Surpassed
To na.pewno masz nieszczelnosc w ukladzie, zacznij od sprawdzenia czy wezyki w pompce ciasno siedza w gniazdach, jesli chodzi o awaryjki to mam brak pomyslu
Witam posiadam pompke o nr 8L0862257K na jaką ewentualnie mogę wymienić ?
Podepnę się pod temat, bo rozwiazania mojego problemu nie znalazłem w wyszukiwarce. A3 8l przedlift z centralnym zamkiem z kluczyka - po przekreceniu kluczyka w drzwiach kierowcy otwiera tylko drzwi kierowcy ( pompka się nie odzywa ) i tak analogicznie jest z zamykaniem. Przekręcanie kluczyka w zamku od strony pasazera w celu otwarcia/ zamknięcia powoduje otwarcie/ zamkniecie auta, czyli prawidłowo. Nie działa również przycisk centralnego zamka wewnątrz auta tzn. otworzyć z niego można ( włącza się pompka i otwiera), ale naciśniecie tam zamkniecia nic nie powoduje. Wszystko inne związane z modułem komfortu działa tzn. oświetlenie wewnziaątrz, szyby itd. Zamek od strony kierowcy nie jest od anglika i do tej pory wszystko działało. Ktoś podpowie co sprawdzić/ co to może być ? Pozdrawiam
Pasażer otwiera wszystkie drzwi? A nie masz pompki z Anglika czasami? Bo jest opcja zakodowania zeby zamienić strony itp sprawdz kodowanie.
Zawsze mi otwierało z dwóch stron. Teraz jeszcze wyszła jedna rzecz - oświetlenie się ciągle świeci choć na fisie nie pokazuje, że coś jest otwarte ( zresztą mikrostyki wyrzuciłem i zastąpiłem je kontraktonami). Jedyna opcja żeby oświetlenie zgasło to albo zamknięcie auta albzy so zamknięcie i otworzenie, ale znów podczas jazdy się zaświeci samo.. Ale krańcówki drzwi są na 100% ok. Czytałem o problemach z elektroniką pompki, dlatego wyciągłem pompkę i w domu przemyłem alkoholem do elektroniki i dokładnie pooglądałem luty, ale wyglądają dobrze. Również wtyczki od pompki pooglądałem, ale nie były zawilgocone ani zaśniedziałe, ale również do pewności je przemyłem. Po podpięciu pod komputer 0 błędów dot. centralnego zamka.
Jaki masz kod pompki? Któreś były wadliwe. Druga sprawa zobacz kodowanie.
Na poczatku jak kupiłem auto miałem pompkę z końcówką "L", ale że nie obsługiwała pilota zakupiłem pompkę 8L0862257K z zakodowanym juz pilotem. Pilot działał, aż jakieś 3 miesiace temu przestał działać, zmieniłem baterie i nic. Nie chciało mi się ogarniać vaga na windows 8, więc olałem temat i otwierałem z pilota, aż przestał działać z wkładki od strony kierowcy. Dziś zakodowałem pompkę od nowa - kodowanie 12864 ( takie też było ) i zaczął działac wkońcu pilot i przycisk centralnego wewnątrz auta. Niestety nie działa dalej otwieranie z kluczyka od strony kierowcy , za to od strony pasazera otwiera wszystko.
Czy ktoś zna numer scyzoryka z 2 przyciskami, który działa z pompką 8L0862257K ?