-
Hmm zobaczymy jak sprawa się potoczy, walczę ze sprzedającym, ale czy mi zwróci pieniądze to nie wiem;/
A jeśli już wymieniać soczewkę to korciło by dopasować bixenon z innego auta, wydaje się to dosyć realne jeśli by soczewki miały podobny wymiar.
Odnośnie tych lamp, to chyba jedynie po strzałeczkach na lampie idzie wywnioskować czy to są angliki co?? Bo jak widać homologacja ma się nijak, bo te moje mają homologację niemiecką, ale to chyba tylko miejsce legalizacji a nie miejsce w którym docelowo lampy mają być używane.
-
ostatnio miałem anglika na części i porównywałem klosze, oba są identyczne jesli chodzi o oznaczenia
rozróżnić lampy można albo zaglądając do srodka w sozcewkę, albo jeśli są oryginalne naklejki na lampach, których w używkach raczej nie ma...
-
A miał byś gdzieś zdjęcia jak wygląda dokładni taka soczewka i przesłona w niej?? Jestem ciekaw jak to jest zbudowane. Jeśli miał byś takie zdjęcie lub miał jakąś rozebraną lampę to był bym wdzięczny za takie foto.
Pozdrawiam
-
-
Dzięki wielkie, teraz przynajmniej mam większe pojęcie jak to wygląda wewnątrz.
Powiedz mi jeszcze tylko z której lampy to soczewka? Od strony pasażera czy kierowcy? Jak mniemam to wersja europejska tak?
Pozdrawiam
-
to jest soczewka dla ruchu prawostronnego "nie anglik" :) i obojetne czy lewa czy prawa, bo obie sa takie same
-
Jeszcze raz wielkie dzięki za przybliżenie tematu. Teraz już rozumiem dlaczego łatwiej będzie kupić soczewki inne niż przerabiać te które mam:)
Pozdrawiam
-
Witam,
Posiadam ori xenon przedlift z s3. Czy jest możliwość przełożenia obudów ze zwykłych lamp? Ktoś rzeźbił przy uchwytach i ciężko spasować reperaturki..
-
nie da rady, zwykłe obudowy są zupełnie inne...
-
Koledzy, a powiedzcie proszę czym wyczyścić wnętrze lampy - odbłyśnik, soczewkę itd? Czystą wodą i miękką ściereczką czy jakimś środkiem dodatkowo? Klosze już wyczyściłem i wypolerowałem...