[8L] Porblem z klimą, wiatrakami chłodnicy i temperaturą
Witam, mam dłuższy problem z moją A3 8L 2002r 1.6 102KM AVU 3d. Zmieniałem sprężarkę na Sanden'a SD7V16 gdyż moja stara się rozsypała całkowicie, wszystko było ok, cały serwis klimy był zrobiony, tzn. nabita, odgrzybiona, wymieniony olej itp i klima działała. Na następny dzień po południu gdy wracałem do domu wsiadłem w samochód, nie chciał odpalić za pierwszym razem co było dziwne bo nigdy tak się nie zdarzyło, za drugim odpalił z pomocą gazu, ujechałem jakieś 3 km i zauważyłem że temperatura stoi na 70 stopniach, zatrzymałem się, zgasiłem silnik i wiatraki pod maską nie przestały się kręcić, po ok. 10 min. przestały i tak jest cały czas do tej pory że nie łapie temp. max 75 stopni i wiatraki kręcą się od razu jak włączę na zapłon nawet jak silnik jest zimny po całej nocy, dodatkowo klima nie działa, nie kręci się. Po podłączeniu pod komputer pokazało się że jest uszkodzony sterownik, moduł wentylatorów (nr. seryjny: 1J0919506K), wymieniłem go dzisiaj i dalej jest to samo... Gdzie szukać przyczyny? W kablach, w kostce? Gdzieś jakiś może kabel sparciał czy co może być? Miał ktoś podobny przypadek? Dodam że samochód jedzie, przyśpiesza normalnie, tylko nie łapie temperatury, klima nie działa i wiatraki nie przestają się kręcić długo po zgaszeniu.