Witam, mam takie pytanie bo nie wiem czy wszystko dobrze zrozumiałem jeśli moja stara pompa o nr 8L0 862 257 K padła mi więc mogę zamontować pompkę z literką na końcu E,K,L,D,G?
Kluczyk scyzoryk.
Printable View
Witam, mam takie pytanie bo nie wiem czy wszystko dobrze zrozumiałem jeśli moja stara pompa o nr 8L0 862 257 K padła mi więc mogę zamontować pompkę z literką na końcu E,K,L,D,G?
Kluczyk scyzoryk.
Krego tu masz rozpiskę
http://www.a3-club.net/forum/showthr...-update/page82
Witam, mam następujący problem zakupiłem pompke o numerze 8D0 862 257 E. Jest to pompka z anglika. Po podpięciu jej okazuje sie ze jak zamykam kluczykiem ( nie z pikota) to słychać pompkę i zamyka wszystkie drzwi. Natomiast otwierając w taki sam sposób pompka się już nie załącza i otwiera tylko drzwi kierowcy, natomiast drzwi pasażera pozostają zamknięte. Widziałem ze miało kilku ludzi taki sam problem, lecz nigdzie nie znalazłem rozwiązania. Wiele osób jednak twierdzi ze nie ma znaczenia ze pompka jest od anglika i że to kwestia kodowania. Czy jest ktoś w stanie mi odpowiedzieć czy jest możliwość zakodowania takiej pompki i w jaki sposób?
Udało mi się ogarnąć...tzn. zakodowałem pilota do pompki i otwieram zamykam z pilota, natomiast otwieranie kluczykiem nadal nie działa , ale kto by to używał jak pilot działa :D
A probowaliscie 2razy otworzyć?
Nic to nie daje. Kodowanie 14913.
Mam identycznie jak rolnik79, pompka z anglika tyle że z koncówką P i też zamknie wszystkie ale otwiera pojedynczo. Probowalem róznych kodowań i żadne nie pomogło.
Chcę kupić pompkę o oznaczeniu 8D0862257E już z zakodowanym pilotem tez polift i pytanie czy w przedlifcie bedzie działać ? wiadomo ze klapy nie otworzy ale czy reszta bedzie smigać ?
Ma ktoś takie połaczenie ?
Jeszcze jedną rzeczą mało uciażliwą, ale wadą jest to ze po otwarciu zarówno lewych jak i prawych drzwi wyświetla ze otwarte są prawe drzwi. Wydaje mi się że to kwestia zamiany pinów przy kostce od pompki tylko niewiem za bardzo jak, jutro spróbuje nad tym popracować. Gdyby ktoś miał info jak to zrobić prosze dać znac.
Gesusd, powinno byc wszystko ok.
Dexter co do pinów to przeszukaj temat (jeden lub drugi) hasłem pinout.
Co do kodowania cały czas wydaje mi sie, ze ten kod ma wpisana te blokadę drzwi, jak juz ktoś wspominał za przy otworzeniu raz otworzy tylko drzwi kierowcy. Nie mam teraz numeracji nigdzie bo na telefonie jestem, ale jest kod, gdzie tylko działa pilot + domykanie szyb itp, 12xxx chyba( był wpisywany jakiś czas temu chyba przez DanioUk), po poprawnym zakodowaniu i powinno byc ok.
Tak, tylko tu nie chodzi o funkcje że wciskam raz pilot otwierają się drzwi kierowcy a 2x reszta. Dla pewnosci dodałem tą funkcje na chwile i rzeczywiście tak było. Chodzi mi o otwieranie samochodu kluczykiem bez użycia pilota. No i też o wyświetlanie otwartych drzwi.