Witajcie. Kupiłem pompkę poliftową E. Ma ktoś gotowe kodowanie żeby to chodziło ? Bo np drzwi otwierają się bez pompki a ona otwiera je dopiero po odpaleniu auta. Nie mogę wgl tego ogarnąć.
Printable View
Witajcie. Kupiłem pompkę poliftową E. Ma ktoś gotowe kodowanie żeby to chodziło ? Bo np drzwi otwierają się bez pompki a ona otwiera je dopiero po odpaleniu auta. Nie mogę wgl tego ogarnąć.
3 posty niżej masz link
Nie widzę tak kodowania do tej pompki. Jak wpisuje 00000 to świecą się kierunki cały czas nie migają. Kodując jej niby seryjną wartość z pilotem i bez alarmu dzieje się tak jak opisałem.
Cześć. Zmagam się z dołożeniem scyzoryka do mojej A3. Niestety sprawdzając kostki przy pompce zauważyłem, że brakuje mi wyprowadzenia przewodów do kierunków. Wie ktoś może gdzie powinienem te przewody poprowadzić?
O ile sie nie mylę to wszystko odnosnie kierunkowskazów jest związane z przyciskiem awaryjnych i układem co jest za nim. Ale pewien nie jestem, musiałbyś uderzyć do tematu ze schematami, zeby Tobie pokazali schemat hak awaryjne sa podłączone do pompki.
Mam problem, dziś działało normalnie, po około 4h dochodzę do samochodu i bach, nie działa otwieranie, klikam i nie słychać pompki (Kierunki się świecą 2 razy) i potem taki odgłos i nic się nie dzieje.
Zamknięcie z kluczyka (na pilocie centralny) działa ok, pompka działa, gdy zamykam z kluczyka i otwieram to działa normalnie pompkę słychać tylko właśnie przy tym pilocie nie chcę otworzyć, od środka również wszystko jest ok
Co może być??
EDIT:
Poruszałem całą centralką i działa, coś widocznie nie stykało.
witam panowie.
Zakupiłem A3 z nie działającym scyzorykiem. Pilot sprawny , zbiera fale , zamykanie kluczykiem zamyka całe auto , pompka działa ,ale prawdopodobnie poprzedni właściciel włożył nie odpowiedni "model" pompki. Czy można jakoś zdefiniować jaki symbol pompki będzie odpowiedni do mojego samochodu ? .
Posiadam pompkę 8LO 862 257 L, ostatnimi czasy długo pracowała przy otwieraniu/zamykaniu auta. Kilka dni temu przestała działać, okazało się że grafitowy wirnik jest pęknięty. Wymieniłem go jednak pompka nadal nie działała przy próbie uruchomienia jej było słychać jedynie takie "pykniecie" i nic się nie działo. Zakupiłem inną pompkę z oznaczeniem 8LO 862 257 E, po wymianie silniczek niby działa jednak brak ciśnienia powietrza i centralny wgl nie działa. Pompka nie zasysa ani nie wypuszcza powietrza z siebie. Podmiana samego silniczka z pompki L do pompki E nic nie daje. Brak mi pomysłu w czym może tkwić problem.
Na Vagu miałem wcześniej taki błąd: 01367 - Central Locking Pump Run Time Exceeded (Likely Leak)
35-00 - -
Czy to jednak może być wina silniczka czy może gdzieś elektronika siadła?
Cześć Wszystkim. Jestem od niedawna posiadaczem Audi a3 i padła mi pompka centralnego zamka. Wymontowałem ją i jej oznaczenia to 8L0862257K ale nigdzie nie mogę znaleźć o takiej samej literze . która będzie pasowała ?