A jaki masz model auta i rocznik?
Przydałoby się oznaczenie starego licznika, który masz obecnie. Może być nawet fotka.
Ale ogólnie nic nie trzeba przekładać wszystko da się ogarnąć po kablu zazwyczaj. Zmieniając kodowanie albo wsad.
Printable View
A jaki masz model auta i rocznik?
Przydałoby się oznaczenie starego licznika, który masz obecnie. Może być nawet fotka.
Ale ogólnie nic nie trzeba przekładać wszystko da się ogarnąć po kablu zazwyczaj. Zmieniając kodowanie albo wsad.
Witam.Załozylem FIS do mojej 8l 1.9 tdi ASZ 2001 radio mi się nie podświetlało więc pociągnąłem dwa kable can z licznika do radia wszystko ładnie podświetla radio wyłącza się po wyciągnieciu kluczyka,ale radio co jakiś czas wyłącza się i włącza radio to chorus 2 jakie mogą być tego powody?
Zły wsad licznika być może ktoś tam grzebał. Te radia chodzą po can z licznika dlatego jeśli w liczniku część wsadu odpowiedzialna za komunikacje z radiem jest nieodpowiednia i powoduje zakłócenia sygnału to radio świruje. Najlepiej mieć ori wsad wtedy jest 100% ,że to nie wina licznika.
renegat207 wykorzystałeś limit wiadomości PW i przez to nie możemy dokończyć rozmowy :)
Jak to ogarnąć miałem licznik 1/2 FIS jaeger 2001/11.Dopiero ogarniam elektronikę i pytanie czy mogę jakoś zepsuć licznik?
Możesz zepsuć jeśli to licznik crypto VDO.
Co do ogarnięcia to pisałem Ci wcześniej wgrać ori wsad a potem ewentualnie go zmodyfikować. Jest o tym na forum opisane.
Panowie moze mi ktos napisac jaki pin odpowiada za uwaga wykrzyknik migajacy czerwony informujacy o bledzie abs? Probowalem juz odpinac pin 19 w niebieskiej wtyczce czyli system abs nic sie nie dzialo . Bardzo bym prosil o informacje
A auto to przedlift czy polift?
Przedlift natomiast na liczniku z tylu numery zaczynaja sie od 8LO wiec nie wiem czy do polifta to zaliczac czy nie
I w przed i w polifcie numery zaczynają się od 8L0. Zerknij na kolejne 3 cyfry 919 lub 920 :)