To samo usłyszałem jak po podłączeniu do VAG'a wyskoczył tylko błąd czujnika temp zewnętrznej. Od razu podejrzenia pod silniczek krokowy :)
Printable View
tak ale w tym przypadku kolega musiał ręcznie przestawiać wskazówkę co raczej nie jest normalne :P
Hej, moze zle wpisuje, ale przepraszam to moja 2 odpowiedz a na dodatek pisze z telefonu. Mam moją A3 na kanale z racji tego ze nie utrzymuje stałej temperatury na poziome 90 st. tylko jak jeżdżę na 1 w korku potem spada, wymienię prewencyjnie termostat, ktoś to auto zalał kiedyś zielono/niebieskim płynem i teraz co polecacie? Płukać woda destylowaną i spuścić płyn wężem dolnym od chłodnicy a potem zalać czerwonym? Czy mniej kombinować dokupić zielonego płynu i nie kombinować?
podoba mi się jak profesjonalnie określasz rodzaj płynu chłodniczego: czerwony, zielony ... ja Ci radzę go spuścić i wlać rózowy :) autko poczuje się sweetaśnie :p
Bo coz ja tam wiem co bylo nalane, a kazdy wie mniej wiecej o co mi chodzi:-) mi raczej nie chodzi o specyfikacje tylko o to czy i jak wypłukać ten stary tak żeby zleciało wszystko, ale w warunkach garażowo-kanałowych. Bo jeżeli mam hasłowo resztka płynu ciemnego zabrudzic ten nowy różowy, to wolę go zalać ciemnym, ale może jest sposób na dokładne wypłynie starego płynu?
Apropo, to ponownie ja z swoim AVU :))
Jeśli przejadę 3 krótkie odcinki trasy (po 2 może 2.5km), zgaszę samochód na 3 minuty załatwię co potrzebuję odpalę samochód to wskazówka stoi na końcu skali na zegarach, klimatronic też pokazuje 121 stopni, ale normalnie po odpaleniu 2 bieg wiatraki załączają i zaczynają działać schładzają do 112 stopni i później już na dalszej dłuższej trasie trzyma sobie tą temperaturę roboczą 106-108 stopni. (Na zegarach wtedy stoi równo na 90 stopni)
Termostat ze 1.5 tyś km temu wymieniony. Przejmować się takimi skokami dopóki nie poinformuje mnie ikona o podwyższonej temperaturze? Czy to coś poważniejszego może być?
Siks, przy jakiej temerraturze załączają Ci się wentylatory ? (z ciekawości zapytam, jaki masz termostat).
Drugie pytanie dotyczy tej temperatury na zegarze, bo też mi wskakuje od 70 i leci do 100. Wymieniłeś ten silniczek korkowy czy metoda ręczna?
Czy to są dobre temperatury:
(temperatura na szafie 90'C)
http://vaglog.rtnet.pl/bjks88_97605.html
http://vaglog.rtnet.pl/bjks88_97607.html
Na drugim logu pod koniec wydaje mi się ,że zaczyna świrować czujnik. Czasami zdarza mu się zaciąć, kontrolka świec długo świeci no i wywala w błędach G62 błąd sporadyczny zwarcie do masy, ale to wiem. Chodzi mi głównie czy termostat dobrze działa.