noize a moze spreżarka coś szwankuje, i jak auto na obrotach to jakoś chodzi a na postoju to juz nie wyrabia, ale to takie moje przypuszczenie, dodaje ze nie wzięte z doświadczenia w 8P
Printable View
noize a moze spreżarka coś szwankuje, i jak auto na obrotach to jakoś chodzi a na postoju to juz nie wyrabia, ale to takie moje przypuszczenie, dodaje ze nie wzięte z doświadczenia w 8P
Witam serdecznie!!
Mam problem z klimatyzacja, nie chlodzi prawidlowo. Sprawdzilem bledy na klimatroniku i wyskoczyly nastepujace:
- 03.1 (G56) Czujnik temperatury wewnętrznej, w desce rozdzielczej, ciągła przerwa, zobacz 02.1
- 11.7 Klapa centralna, czasem blokowana
- 15.3 Potencjometr silnika klapy powietrza, czasem przerwa
- 50.3 - to nie wiem co oznacza, moze ktos sie orientuje
Czy na podstawie tych bledow ktos moze jest w stanie zdiagnozowac dlaczego klima nie chlodzi?? Chcialbym orientowac sie mniej wiecej co moze byc nie tak zanim oddam do naprawy.
Z gory dziekuje za wszystkie odpowiedzi i porady.
Pozdrawiam!!
Jantar86 sprawdz najpierw czujnik temp nad klimatronikiem za tymi dziurkami, bo albo uszkodzony albo przerwany przewód,
bo reszta to nie powinna przeszkadzać w chodzeniu klimy
Witam szanownych forumowiczów. Mam problem z klimą - nie włącza się, leci ciepłe powietrze. W chwili gdy ostro go przeciągnę po obrotach (3.5-4 tyś) klima działa, wieje zimne powietrze, oba wiatraki chodzą. Brak błędów na VCDS, ECON mogę włączać i wyłączać do woli, test wiatraków zrobiony (oba działają), czynnik w układzie jest. Jakieś porady? Z góry dziękuję.
Lincoln osuszacz dawno wymieniales? albo gdzieś w nagrzewnicy coś sie zapchało
Odkąd mam auto (od 2010) nie wymieniałem osuszacza. Niebawem zawitam u "fachowców" od klimy więc jak coś to dam znać, ewentualnie będę śledził ten temat.
Witam, mam pytanie do Was co może oznaczać ze po wyłączeniu klimatyzacji po jakiś 5 minutach zaczęła mi woda wlatywać gdzieś od góry pod schowkiem na dywanik pasażera? Jechałem dzisiaj z 40km z włączoną klimatyzacją i nie miało miejsca nic takiego dopiero po wyłączeniu jej moja dziewczyna powiedziała, że coś jej na nogi zaczęło kapać i po chwili trochę wody się zebrało na dywaniku. Dodam, że klimatyzacje miałem nabijaną jakieś 3 dni temu nie wiem czy była sprawdzana szczelność czy coś w ogóle w niej bo było to robione przy okazji jak wymieniałem tuleje w wachaczu i mnie przy tym nie było. Czytałem też gdzieś na inych forach ze jest jakiś odpływ wody ze skraplacza i jak jest zapchany to wlatuje do środka właśnie na dywanik pasażera, gdzie w trójce takie coś się znajduje żebym mógł to jakoś przeczyścić? Lub jakieś inne pomysły co może być przyczyną?
Gryniu w miare dobrze przeczytales ze gdzieś woda odpływa i odpływ widać na ścianie grodziowej po stronie pasazera w komorze silnika, tak blizej środka i na dole, na wyskości jak sie schowek zaczyna,
nie wiem jak to lepiej wytłumaczć a zdjecia takze nie mam,
i tam jest taka rurka plastikowa która pewnie trzeba przepchać np drutem
kosmo a do tej rurki jest jakiś normalny dostęp czy trzeba coś zdemontować, żeby pod maską się do tego dostać i ewentualnie przeczyścić? Dodam, że nie od razu ta woda zaczeła tam lecieć tylko po jakimś czasie jak by się gromadziła i później coś puściło i zaczęło lecieć. Dojechałem do docelowego miejsca, zdarzyłem iść do sklepu i prawie pod domem ta woda zaczęła kapać więc jakiś czas klima była wyłączona. Jak jechałem z włączoną około 40km to nie miało miejsca nic takiego
Gryniu wiesz nie kojarze jak jest w 1.6 z dostepem, w 1.8t nie ma problemu,
jak mozesz to cyknij fotke jak tam pod maska i jak coś jedna z najwieksza ilością ściany grodziowej to bym ci moze choć troche pokazał gdzie
moze ktoś kto ma 1.6 sie wypowie jak tam z dostepem