Mając Play można łączyć się bez dodatkowych kosztów z plusem, Orange. Osobiście jadę na plusie, czasami Orange, zależy gdzie jestem.
Stuknięte z LG G2
Printable View
od kiedy ? z tego co wiem nie kumplują się...wręcz odwrotnie i nikt nie trąbił o żadnej fuzji , projekt projektem ale pełnego wdrożenia nie było.
Projekt zdaje się dotyczy tylko transferu danych a nie głosu
na Orange zdarzało mi się narzekać , na plusa narzekam bardziej na t-mobile wcale
KiTo, jesteś w błędzie :)
Fuzji nie było, to są dwie oddzielne firmy i tak działają na rynku (konkurują). Ale dzielą jedną infrastrukturę sieciową i na jednym urządzeniu (bts, centrala) działają dwie sieci (orange, t-mobile) w związku z tym, tam gdzie masz zasieg full w orange to identyczny będziesz mial w t-mobile i odwrotnie. I dotyczy to kazdej usługi (voice, data, lte, itd).
I nawet telefony kupują razem od dostawców (BuyIn)....
BuyIn nie jest dostawcą. To tylko firma, która realizuje dla nich zamówienia/zakupy.
+ negocjuje ceny i wolumeny
FF2004, potwierdzam :) Ale jakość ich usług jest na naprawdę niskim poziomie ;)
W takim razie gdzie jest w t-moblilu LTE i CDMA ? Po co T-mobile buduje własną infrastrukturę pod LTE , skoro wszystko ma na tacy ?
W moim odczuciu ten projekt nie jest jeszcze uruchomiony produkcyjnie. W dalszym ciągu są rozbieżności w działaniu danych.
W zeszłym tyg koordynowałem testy na Lotnisku Modlinie , w pewnym pokoju plus trochę(06/04Mbps) lecz zrywa , Orange nic(nawet nie zakręcił webem na speedteście) , T-moblile 5/2Mbps - jak to wytłumaczysz - te same warunki do pracy i takie rozbieżności ?
KiTo, jeszcze cała Polska nie jest pokryta. W 2015 zamkną temat. Nie wiem jak jest z Modlinem (czy jest już zrobiony). Kto Ci powiedział że T-mobile buduje własną infrastrukturę LTE? :> To że działa Ci LTE dla Orange a nie działa dla T-mobile, nie oznacza ze to jest na innych urządzeniach. To oznacza, że po prostu nie uruchomiono LTE dla danego operatora (np. wymogi prawne, wewnętrzne, itd).
Co do uruchomienia projektu to jestes w błędzie. Pracowałem w NetWorkS! od powstania firmy (od 01.09.2011), byłem podczas raportowania i znałem postępy we wdrożeniu nowej infrastruktury. Nawet nie wiesz w jak dużym zakresie plan jest już zrealizowany :)
- - - Aktualizacja postu - - -
Mam rozkminę odnośnie zakupu aparatu...
Co byście polecili? Samsung Galaxy S4, Sony Xperia Z1, LG G2? Więcej pomysłów nie mam, ale alternatyw nie wykluczam :D
Wykorzystanie biznesowe, aparat fotograficzny nie ma znaczenia, ważne zeby bylo sporo ramu i całkiem spory wyswietlacz, ale bez przesady. Chcialbym aby telefon mi sie w kieszeni miescil. Iphone'a nie chce. Uzywałem tego "cuda" przez jakis miesiac i oddałem go z wielką przyjemnością.
Poczekaj na S5 :) albo sprawdź nowy htc one, nie wiem czy jest już dostępny
Wysłane z mojego Nexus 7 przy użyciu Tapatalka