Ty masz wtyczkę 25 pinową jeśli jest ten numer sterownika w tej pompie i nie ma tam żadnego cana .47 pinowa była po 2000 roku .
http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic1726289.html
Printable View
Ty masz wtyczkę 25 pinową jeśli jest ten numer sterownika w tej pompie i nie ma tam żadnego cana .47 pinowa była po 2000 roku .
http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic1726289.html
Przypadkiem znalazłem temat xoslox na forum VW Golf i miał ten sam numer sterownika ABS tyle ze literka G na końcu. Wszystko mi się zgadza tak jak u niego a ty wciąż usilnie prubujesz mi udowodnić że tego cana nie ma ponieważ 98 rok. Ponownie spytam jeśli tego Cana nie ma to czemu do podszybia idzie skrętka pomaranczowo-czarna z pomaranczowo-brązowym.
Tu masz ten temat : http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=140&t=563711
Gdzie on niby idzie jeśli masz 25 pinową wtyczkę w której nie ma cana ?...
Aby się nie licytować podłącz sobie radio np. concerta 2 do tych przewodów o których piszesz i zobaczysz czy radio normalnie funkcjonuje. Okaże się czy masz cana czy nie .Jak dla mnie koniec tematu i zaśmiecania wątku.
To co podałeś na elektrodzie to jest rozpisane 19 pinow a kostka ma 25 tak jak piszesz. Na tej rozpisce nie ma opisanych żadnych pinow komunikacyjnych. Uważam że ta rozpiska nie jest pełna i ze can z podszybia dochodzi do sterownika abs.
I również o to wcześniej pytałem czy sygnał can musi iść od sterownika silnika czy od zegarów do radia, bo wcześniej ktoś coś pisał że w liczniku jest fragment eepromu który obsługuje radio. Mi głównie zależy żeby radio concert 2 działało normalnie bez wyłączania itp. Bez emulatora canbus.
Ty chyba nie jesteś świadom ile to jest pracy jeśli chodzi o założenia licznika 920 .Taniej Ci wyjdzie kupienie sobie adaptera za sto parę złoty i radio normalnie działa .We wtyczkach licznika musisz pozmieniać piny bo nie wszystko jest takie samo do tego będziesz musiał coś zrobić aby Ci nie wyskakiwała kontrolka żółta oleju która będzie non stop się wyświetlać gdyż Twoje auto nie posiada czujnika poziomu oleju.Z radia później sobie wyciągasz sobie wyciągasz 3 data clock ina przewody do licznika i będziesz miał itkz rds w wyświetlaczu licznika Wg mnie kombinujesz jak koń pod górę robiąc sobie dużo więcej roboty i koszty. Licznik z przedlifta z pełnym fisem można dostać za śmieszne pieniądze i łącznie z adapterem can wyjedzie mniej niż Twoja cała twórcza innowacja.
Jestem świadom ile to jest roboty i ile to kosztuje . Nie zrozumiałeś mnie do końca. W ostatnim moim poście spytałem czy can musi iść od licznika czy od sterownika do radia. Jeśli od sterownika może iść to po co kupować adapter jak można przeciągnąć 2 kabelki. A ogólnie licznik 920 bardziej mi się podoba niż 919 stad tez moje zainteresowanie nim.
Tragedia jednym słowem już tak napisze aby licznik działał z canem musi otrzymać sygnał can ,następnie z licznika szara wtyczka pin 5 can high +i 6 can low - idą do radia .Inaczej licznik nie będzie spełniał swoich funkcji. I nie jest powiedziane czy to będzie normalnie działać .Większość funkcji w liczniku chodzi cyfrowo tak jak np. obrotomierz lub czujnik poziomu oleju.
Koniec tematu masz jasną odpwiedź
Tragedia to jest to jak ty mi odpisujesz . Napisałeś kilka postów temu żeby podłączyć radio pod tego cana co rzekomo wychodzi mi na podszybiu , dlatego spytałem czy musze mieć licznik 920 do którego doprowadził bym can a następnie z licznika tak jak piszesz do radia. Po tym jak napisałes wcześniej wyszło ze mogę doprowadzić can z tego podszybiu bezpośrednio do radia. Nie musisz mi tłumaczyć jak to działa. Zadalem proste pytanie a ty rozpisujesz się o działaniu czegoś. Wedle rozpiski dla silnika ale can high i can low powinien iść do licznika pomarańczowo czarnym przewodem i pomarańczowo brazowym. Koniec tematu bo dalszą nasza rozmowa do niczego nie prowadzi.
kolego, ale zadne auto z 98roku nie mialo CAN, czy ci sie to podoba czy nie,
nie mozesz przeprowadzic, podpiac czegos, czego fizycznie w aucie nie ma
pierwsze polifty z 2000r , modelowy 2001 tez nie mialy jeszcze CAN, a co dopiero staruszek 98
CAN szczatkowy, bo o pelnym w 8l nie ma mowy , pojawil sie dopiero w 2001r
pelny dopiero w 8p///
nie mozna tez pisac ze sterownik ABS masz taki sam, bo rozni sie tylko literka G
to sa dwie rozne czesci
w ten sposob to powiesz ze masz taka sama turbine jak ARL 150ps, bo ty masz koncowe A, aon tylko inna koncowke, bo F ( luzny przyklad )
nie wiesz tez tego czy ktos juz wczesniej nie brzebal, nie masz czegos z nowszego auta, zmienionej instalacji itd itp
chyba ze masz auto od nowosci, w 20letnim aucie rozne cuda mozna znalezc.