To jaki byś zestaw polecił do 300, 400 zł lub same klocki do 150 zl
Printable View
To jaki byś zestaw polecił do 300, 400 zł lub same klocki do 150 zl
Ja 2 dni temu zalozylem komplet na tyl i przod Textara. Roznica kolosalna miedzy tym co bylo a tym co teraz jest. Takze polecam w 100%.
witam czy ktoś mógłby jakie mam wybrać tarcze hamulcowe po numerze vin WAUZZZ8LZVA030061
do AGN-a tył 232mm a przód 280mm
na tył włożyłem tekże Textar i jest wszystko OK :)
Tarcze 280 czy 288 mm? VIN: WAUZZZ8LZ1A085084
280mm
Panowie czeka mnie wymiana tarcz i klocków. Mam A3 1.9 TDi ASV (110KM) i teraz mam jakieś dziwne wentylowane tarcze. Ostatnio zacisk z tyłu (w górach) mi się zapiekł i przegrzałem tarcze/klocki no i biją przy hamowaniu. Te tarcze już raz toczyłem ale mam dość. Chcę kupić porządny zestaw i wymienić płyn hamulcowy. Chciałbym takie tarcze i klocki, żeby za chwilę nie były powichrowane... Chyba nie chcę już wentylowanych/nawiercanych bo mogą dudnić przy hamowaniu przy dużych prędkościach. Myślę, że sam sobie poradzę z wymianą. Raczej ostro nie jeżdzę (bo nie mam czym hehe) ale czasem jadę nieco szybciej, więc chciałbym mieć porządne heble.
Z tego co czytam na forum to polecane są ATE, Textar, Zimmermann. Które wybrać?
Zacisk już z tyłu zregenerowałeś/wymieniłeś? Bicie na pedale ?
Które nie wybierzesz będzie OK. Jak chciałbyś jakąś sensowną ofertkę zapraszam na pw.
Pozdrówki
Marcin
Bicie bardziej na kierownicy bym powiedział. Powiadasz żeby do zacisku zajrzeć? Jak wygląda regeneracja w skrócie?