Witam czy do Audi a3TFSI 2.0 z 2005 roku założe te tarcze i klocki, Zimmermann Brake ATE Ceramic Pads 312mm Va 282mm, pojęcie mam o tym znikome a nie chce się potem bawić w odsyłanie itd. Dzięki za pomoc.
Printable View
Witam czy do Audi a3TFSI 2.0 z 2005 roku założe te tarcze i klocki, Zimmermann Brake ATE Ceramic Pads 312mm Va 282mm, pojęcie mam o tym znikome a nie chce się potem bawić w odsyłanie itd. Dzięki za pomoc.
Podeślij VIN auta to ustale CI jaki masz rozmiar.
Testował ktoś EBC black dash ?
Ja wlasnie kupile pod moje 6 tloczki ate ceramic i wkrotce zobacze jak sie sprawuja, ogolnie brembo i ate zwykle sa ok, textar troche pyli ale dobrze hamuja, trw jest sredni i pyli latwo sie przegrzewa, zimmermany slabe nie polecam, ebc nie jezdzilem.
Po pierwsze chyba uogólniasz- PD na 4 kołach?, (raczej) nie występują na tył- PD są dostępne tylko na przód (przynajmniej ja szukałem w paru hurtowniach i na necie). Po drugie zestaw ma "tylko" jeden minus, ale być może dla kogoś ten minus jest istotny - przy dynamicznej jeździe chol***ie hałasuje przy mocnym "zbijaniu" prędkości np.180-60 czy 220-140.
Pd sa dostepne na tyl ale czesto wersje slabe typu 230x9 czl te niewentylowane. Natemat ATE Ceramic jest opinia ze poza brakiem pylenia nie daja nic w porownaniu do zwyklych ATE ktore kosztuja 50% ceny Ceramic, ale to wkrotce sam wam powiem bo zrobie konkretne testy jak sie te ceramic zachowuja
Witam serdecznie ostatnio zauważyłem pękniecie na tarczy przód :( Wiec czas na inwestycje, chciał bym aby ktoś mi doradził co najlepiej kupić jakie tarcze aby auto nabrało ładnego wyglądu :D
http://imageshack.com/a/img673/6475/79JCD6.jpg
Tarcze nie są od "wyglądania" tylko od porządnego hamowania. Poza tym nawet najbardziej wybajerzone wizualnie tarcze przy małym rozmiarze w 1.9TDI będą wyglądały słabo. Zmieniaj na coś większego jesli planujesz jakieś modyfikacje pod maską to wtedy będą też lepiej wyglądały. Jeśli mocy Ci wystarcza to zakładaj nowe, markowe, w tym rozmiarze co masz. Wystarczy poczytać ten wątek aby coś sobie wytypować...
czołem,
mam tarcze 345mm, jazda i hamowanie dynamiczne/agresywne.
Ate nie wytrzymało 20 tysięcy + Pagid
Zimmermann gładki po około 12 tysiącach na rozgrzanych znowu trzęsie kierownicą + Pagid
co kupić? budżet max 700-1000zł
może Textar (700zł)?
tarox'a nie dam rady finansowo :(
Załóż Zimmermanny ale z dobrym klockiemy tym razem :)
Wrzuć Zimmermanna gładkiego bo sport może się w budżecie nie zmieścić i klocki Ferodo DS ;)