Mo¿esz napisaæ co¶ wiecej bo w aso krzycz± 120 z³ za ten element a nigdzie indziej nie mo¿na go znale¼æ...
Wys³ane z mojego C2105
Printable View
Mo¿esz napisaæ co¶ wiecej bo w aso krzycz± 120 z³ za ten element a nigdzie indziej nie mo¿na go znale¼æ...
Wys³ane z mojego C2105
U mnie wymienili to w warsztacie ale warsztat jest obok hurtowni z elementami gumowymi i pewnie tam kupili bo zap³aci³em za ca³± robotê z tym elementem chyba 70 z³. Niestety ja jestem z Poznania, tutaj masz link do firmy http://panoramafirm.pl/wielkopolskie...rjd_ztfaa.html musisz szukaæ co¶ podobnego.
no wiêc tak, okaza³o siê na szczê¶cie ¿e to nie ten trójnik, tylko sparcia³y wê¿yk który prawie rozlecia³ siê w rêkach jak go zdja³em. Za³o¿y³em nowy z nowymi opaskami ale dalej cieknie z tamtego miejsca. tylko zauwa¿y³em ze nie po stronie trójnika tylko tam gdzie wchodzi wê¿yk z drugiej strony. dzisiaj do³o¿y³em druga opaske i skrêci³em mocno i zobaczymy co dalej, ale je¶li to nie pomo¿e to co tam mo¿e byc nieszczelne?
Ja tyle ¿e w 8P tez siê mêczy³em z dok³adaniem opaski na trójnik. Dziad popuszcza³ jak silnik ostyga³. Kupi³em nowy w ASO . Z trójnikiem a dok³adnie w nim znajduje siê te¿ oring . Po wymianie zero problemów. Z regu³y dok³adanie opasek nic nie daje .
U mnie by³o wyczuwalne pocenie siê pod spodem trójnika. A jak styg³ popuszcza³ mocniej i na obudowie skrzyni zbiera³ siê p³yn. Ja do mojego silnika p³aci³em 49pln w ASO. Trójnik , który wchodzi w blok silnika. Do tego zakupi³em ori ¶ci±gacze ( opaski ) , chyba po 7 pln . Co ciekawe po demonta¿u pêkniêcia nie widzia³em na starym.
tylko ¿e to cieknie nie po stronie trójnika tylko z drugiej (na zdjeciu po prawej stronie)
http://images64.fotosik.pl/922/3fb2d88977054133.jpg
tam ju¿ nei ma co ciekn±æ, kruciec wychodz±cy z bloku jest metalowy z tego co wiem. Sprawdza³e¶ ten kawa³ek przewodu? i Za³ó¿ po jednej opasce. Raz a dobrze ;)
to stare zdjêcie teraz jest inny wezyk (niestety nie nowy - moze tu jest przyczyna?) i po jednej dobrze zalozonej opasce ;)
Ja za³o¿y³em opaski bardzo szerokie oko³o 1,5 cm, a nie takie standardowe jak sprzedaj± wszêdzie i wszystkie wycieki znik³y.
Panowie ratujcie !!!!wlalem p³yn uszczelniajacy do ch³odnicy i zapalila mi sie lampka silnika zrobilem wszystko tak jak bylo napisane co to moze oznaczac