Raczej złe dobrany gwint u mnie na serii siedzi niżej niż na tym gwincie.
Printable View
Raczej złe dobrany gwint u mnie na serii siedzi niżej niż na tym gwincie.
Na serii u mnie wygladal jak suv. No i w jakis sposob zle dobrany, bo z ciekawosci szukalem i ten gwint rozni sie tylko srednica przedniego amortyzatora
http://images77.fotosik.pl/175/30b7a064bde983bemed.jpg
Wysłane z mojego GT-I9305 przy użyciu Tapatalka
Pomóżcie mi proszę wybrać sobie zawias pod choinkę :)
Kluczowe jest to aby:
a) był megakozakiem na tor
b) był dobry na trasę. Robię kilka/naście razy w mięsiącu trasę 3miasto - Wawa, więc S-ką musi dać się jechać i to komfortowo po naszych pięknych polskich drogach.
W grę nie wchodzi żadne hardocorowe obniżenie o pół metra, poliuretany (przynajmniej nie na razie), czy też inne rozwiązania które sprawią, że będzie się tym jechało jak taczką.
Myślałem o zawiasach, które przynajmniej w teorii można fajnie ustawiać:
a) KW V3
b) KW Clubsport
c) Bilstein B16 BSS10
Jeżeli ktoś tym jeździł / widział / dotykał dajcie proszę znać jak wrażenia i jakie są plusy i minusy. Zależy mi na opiniach fachowych a nie w stylu "bierz KW bo są dobzi"
Panowie jest sens ładować sie w gwint uzywany do 1000zł ? bo taki budzęt mysle bym miał bo ogólnie padają mi amory w SB komplet nowych sachs moge miec za 650zł sprezyny mam jamex -35mm i zastanawiam sie czy nie zaryzykowac z uzywanym gwintem ale znowu nie chcialbym zeby był jakis beton, co o tym sadzicie ?
Czesc czy jak okaże sie ze u mnie mocowanie przednich kolumn bedzie 50mm ( ten gwint co chce kupić ma 55m) to jak wymienie zwrotnice bedzie wszystko ok ?? 1.9 tdi 2006r BKC
Proszę o poradę
Obecnie w mojej a3 sportback 2.0tfsi Q mam eibachy pro kit i felge 8j18 et 45. Zacząłem zastanawiać się nad obniżeniem ale nie całkowitą glebą. Najważniejsze żeby nie było przycierek przy doładowanym aucie i komfort w miarę możliwości. Z tego co się dowiedziałem w grę wchodzi eibach sportline z amorami bilstaina lub gwint AP.
Czy ma ktoś doświadczenie z takimi zestawami? lub miał możliwość porównania takich zestawów z eibach pro kit?
Może ktoś pomóc?
Miałem gwint Ap w bmw e90 ,dużo kolegów też go ma i jest Ok nie jest zbyt twardy a ma fajne właściwości jezdne w tej kasie . Aktualnie też się nad nim zastanawiam do A3
jeśli chcesz dobrą glebę to w gwincie AP możesz mieć z tym problem bo brakuje gwintu z, ja osobiście kupiłem gwint H&R i zakres regulacji jest bardzo fajny i nie jest ten gwint taki twardy, w miarę przyjemnie się na nim jeździ :)