-
Piotrek.1781, czy jest jakaś szansa ,żebym oskarżył bank o to ,że oddaje moje pieniądze byle Urzędowi Skarbowemu ( który wydał egzekucję :mrgreen: ) Ja wiem ,że mają rację itd. ale wkurza mnie takie działanie systemu. W banku w Szwajcarii by to się na pewno nie stało.Trzymają tam pieniądze całe państa i nikt nie przejmuje czyiś pieniędzy mimo ,że jedno państo do drugiego może mieć roszczenia.
Z drugiej strony bank jest po to aby opiekować się moimi pieniędzmi ,a nie oddawać je bez mojej zgody, w tej chwili ich zaufanie w moich oczach bardzo spadło :mrgreen: :!: Do tego wzieli jeszcze za tą operację 30 PLN :!:
-
Piotrek.1781, Piotrku powiedz mi mozna rozwiazac umowe jakos polubownie z firma jestem na umowe zlecenie zatrudniony potrzebuje szybko zmienic prace mozna sie dogadac ?
-
Proxa to rozwiąż umowę i tyle. Jak firma będzie się godziła to nie ma problemu.
Skanik umowy na PW to napisze Ci co i jak ale dopiero w poniedziałek.
-
Piotrek mam takie pytanie- czy osoba niepelnoletnia (17lat) nie majaca karty motorowerowej moze kupic na siebie skuter 49cm3 :?: (glownie po to by miec znizki a nie nim jezdzic :D )
-
umowa musi byc na ta osobe, podpisana przez rodzica, czy innego uprawnionego opiekuna
do rejestracji potrzebny bedzie paszport albo wazna legitymacja szkolna
-
Piotrze dostalem jakies dziwne pisemko....
Wezwanie
Sad Rejonowy.... bla bla bla wzywa Pana na posiedzenie w sprawie XXXXX, ktore odbedzie sie w dniu 29.11.2007r o godzinie 9:55 w sali 201 Sadu
Przedmiotem posiedzenia bedzie zarzedzenie wykonania kary.
Mialem do zaplaty 380zl, nie zrobilem tego jeszce
jak im zaplace to musze isc na to posiedzenie?
nie chce mi sie odbywac kary :-)
-
MiG25 taki system. Nic nie zrobisz. Bank miał obowiązek oddać pieniądze.
atal lepiej niech kupi to rodzic - składka OC będzie niższa
PITERd jeżeli jesteś pewny , że to ta sprawa to wpłać, skseruj dowód wpłaty i wyślij do sądu podając sygnaturę z wezwania.
-
Powiedzcie jak to jest z tym podatkiem, przy sprzedaży auta który ma sie krócej niż pół roku ?
niby jest cos takiego że trzeba zapłacić 19% zarobku.
To jest zależne od tego co jest na umowie przy kupnie i na umowie przy sprzedaży ?
I jesli różnica jest - czyli zarobek to trzeba odprowadzic podatek, dobrze to rozumiem ?
I jak to sie ma do wysokości akcyzy ? Np. akcyze opłacił od 5 000euro a sie sprzeda auto za 20tys zł to nie trzeba płacić juz tego podatku ??
-
Jeżeli sprzedajesz drożej niż kupiłeś to od różnicy musisz zapłacić podatek dochodowy.
Wysokość dochodu i podatku ustala się w oparciu o ceny podane w umowach kupna-sprzedaży.
6 miesięczny termin liczy się od końca miesiąca, w którym nastąpiło nabycie samochodu.
W terminie 14 dni po sprzedaży należy złożyć w urzędzie skarbowym deklarację PIT-23 i wpłacić podatek.
Dochód ten należy też wykazać w zeznaniu rocznym.
-
Witam, jechalem samochodem znajomego na odcinku Bydgoszcz-Gdansk i radarek strzelil mi fotke :/ Do kolegi przyszlo pismo "kto prowadzil samochod". I teraz moje pytanie: mamy mowic ze to ja? Czy nie przyznawac sie kto prowadzil samochod, jakie sa ew. konsekwencje? Komu przydziela punkty za to wykroczenie, jesli sie nie przyznam? No i najwazniejsze, w jakim terminie musi przyjsc to pismo "kto prowadzil samochod"? Bo nie przyszlo za szybko, i moze sie spoznili :twisted: dzieki :)