Brawo Kosmo,osoba która sama dokład klimę zawsze jest kotem w tych tematach:thumbright:
Printable View
Brawo Kosmo,osoba która sama dokład klimę zawsze jest kotem w tych tematach:thumbright:
Bo sie ciagle na biezaco w temacie siedzi wiec sie wie :p
Witam, przeczytałem forum i nie znalazłem pytania na moją usterkę, mianowicie u mnie nie załącza się sprężarka po włączeniu klimy, bezpieczniki wszystkie są dobre. Powiedzcie czy mogę podpiąć sprężarkę na krótko?? Jak tak to jest tam kostka i dwa kable zielony i chyba żółty, który to + i -??
a czynnik w układzie jest?
bo jak nie ma a podepniesz na krotko to zatrzesz
był na pewno przed awaria, a jak sprawdzić bo nie już nie pamiętam dokładnie jak to było.
Dodam też, że w opcjach i błędach klimatronika jak wchodzę to na sprężarce jest napięcie 12.4V.
I też jak u Was się kreci wnętrze koła??? bo u mnie ledwo roszę... a te metalowe blaszki są tak jak by luźne.
sprawdz czy nie masz bledu na klimatroniku 22.1
nie ma znaczenia ktory do "+" a ktory do "-", napiecie jakie podajesz do sprezarki powinno być tak ok 13,8 oczywiście na właczonym silniku.
a wentylatory cie pracuja jak włączasz sprezarke?
czy słyszysz w sterowniku wentylatorów takie "cykniecie" ?
troche wiecej szczegółów poprosimy, ewentyalne błędy klimatronika
PS.
domel79, jak na chwile podepnie sprezarke to nic sie nie stanie.
w klimatroniku na pozycji 22 pokazuje mi 0. ale chyba padło koło bo podłączyłem na krótko i nie działa.
wentylatory obydwa się załączają.