-
Koledzy mam taki problem.
Cieknie mi olej z prawej strony silnika od dolu zarzuca caly tyl silnika.
Wymieniłem wszystkie uszczelniacze na rozrzadzie miska na nowo zalozona na silikon i dalej silnik mokry
miał ktos taki problem ?? czy moze to byc obudowa uszczelniacza wału ??
-
może być to uszczelniacz wału. a sprawdzałeś jeszcze simmeringi wałka rozrządu? olej może też ściekać na dół
-
Wszystkie simeringi sa nowe i z góry nie leci eweidentnie widac ze to idzie z dołu i zaciaga na góre. Dzisiaj jak dobrze pojdzie rozbiore to jeszcze raz i załoze ta obudowe tego uszczelniacza na silikon i zobacze.
-
Podepne sie :)
Zauwazylem, ze jest oblany olejem takim czarnym taka chuda rurka, ktora prowadzi do silnika chyba od tej rury co jest od filtra powietrza. Czy co cos groznego i jak sie tego pozbyc?:D
-
Pewnie kolego mówisz o odmie. tam jest oring zdejmij kup ciutke wiekszy i jest spokój. Ja tak zrobiłem i cisza nic nie cieknie z tamtad.
Groźne to nie jest. I do opanowania jak najbardziej :)
-
Dzieki. Jak bede w PL to to ogarne :)
-
A mi również cieknie z prawej strony silnika. Co prawda zostaje tylko kropelka na podłodze, ale jest i teraz nie wiem co to może być ? To tak z tylnej części bardziej, jakoś koło miski z prawej strony(stojąc przed autem). Widać, że tylna łapa jest zaolejona. Niestety nie mam kanału, więc dlatego taki totolotek trochę :/
Widać, że cieknie z pod pokrywy zaworów, ale aż tak w dół by leciało ?
Sam nie wiem.. A tam z pod pokrywy zaworów to na czymś by się ten olej mógł osadzać jeszcze ? Skrzynia biegów ? Bo właśnie z tej strony leci akurat..
-
no to z lewej strony silnika..
może ściekać na sam dół z pokrywy, czemu nie. dlaczego nie zmienisz uszczelki pod pokrywą skoro wesz że leci stamtąd i będziesz myślał dalej?
-
No po prostu chciałem się coś poradzić czy aż tak może ściekać, bo w sumie trochę zaolejony blok jest z tej strony.. A jak to jest z tą odmą ? Z korka wlewu idzie do dolotu taka rurka, jakoś to można uszczelnić czy coś, bo też widać ślady oleju tam..
Wcześniej myślałem, że to maglownica.
A jakieś porady przy wymianie uszczelki pod pokrywą zaworów w 1.6 AKL ?
Za wszystkie ingo będę bardzo wdzięczny.
-
Pociągnę dalej temat wycieków z silnika;) Co może być nie halo jak cieknie mi z okolic poniżej filtra oleju tam gdzie filtr wchodzi w chłodniczkę oleju. Jest tam dosyc zasyfione olejem i sam silnik w tej okolicy też. rzecz jasna oleju też trochę od wymiany ubyło w 2,5 miecha i 8tys przebiegu zeszło z max poziomu do min. Dzięki z góry za porady.