-
aha, pytam z ciekawosci bo kolega kupil sobie auto wlasnie z tym chip boxem i zastanawialem sie troche nad nim, ale z tego co piszesz raczej sobie odpuszcze a jemu powiem zeby go wylaczyl, po wylaczeniu(odpieciu) tego boxa nic sie nie stanie w jego aucie-silniku??
-
-
Nie chce zakładać innego tematu więc pisze tutaj .
Mam AHF wymienione sprzęgło na g60 , wycięty kat , wywalony egr , kolektor ssący zmieniony na asz , mam jeszcze usunąć zwężkę przed turbiną i wstawić to od awx .
Chciałbym w najbliższej przyszłości to zawirusować :P Zastanawiam się tylko gdzie mieszkam po środku miedzy Warszawo a Białymstokiem .
Zastanawiam się miedzy rogalem a v-tech z białegostoku może ktoś coś doradzi lub zaproponuje kogoś innego ?
-
Jak Białystok to Turbodiesel.pl.Polecam
-
Dzięki za propozycje może ktoś jeszcze,
-
teraz ja zapytam... co sądzicie i chip'ie do 1,6 AEH z sekwencją?
-
xPablo zależy co chcesz uzyskać jaki przyrost mocy czy będzie zadowalało ciebie +10km czy np +50 czy +80km
widzisz temat wielokrotnie poruszany i każdy odpuszcza bo kasy wywalisz kupe a i tak lipa będzie
albo sprzedaj auto i szukaj 1.8t i wtedy myśl cos o podniesieniu mocy + 50 czy 80km albo szukaj silnika na swapa
swapa sporo osób juz zrobiło i nie narzeka między innymi ja gdzie w aucie siedział u mnie 1.6 w automacie 101km a teraz jest 1.8t 3++km
a jeżeli brak funduszy i będzie zadowalało ciebie podniesienie mocy o te +-10/15km to skontaktuj się z gregor10 wiem ze takie programy pisał właśnie dla wolnossaków za przyzwoite pieniądze
-
nic to nie da, pewnie chodzi Ci o wynalazek z alegro - wiecej zaszkodzi niz pomoze
-
chodziło mi właśnie o ogólne info na ten temat :) w takim razie puki co odpuszczę, o allegro jeżeli chodzi o mechanikę nie patrzę, bo po prostu nie ufam temu :) wole dołożyć i mieć robione w warsztacie albo u ludzi znających temat od podszewki. Swoją drogą, kfasny, nie dość, że wydaje mi się, że Twoje auto wygląda identycznie jak moje to chyba masz nawet te same opony :D Toyo? ;>
-
Gdzie sens i logika działania ze zwiększaniem mocy w silniku 1.6? ;-)
Najlepszy mod został wykonany, instalacja LPG jest, a więc ciesz się tanim i bezawaryjnym autem.
Co do wątku głównego, to polecam usługi CTR Tuning, Żaba i Dario mechanika, a Mumin strojenie/softy,etc.
Robiłem u nich już kilka aut, w tym firmowych i nie mogę złego słowa powiedzieć. Kolejna rzecz, to realne wyniki, a nie moc na papierze ;)