u siebie w a3 8p model 2009 identyczna sytuacja domykanie szyb działa tylko w pobliżu auta więcej jak 30-40m już nie, mrugnie jedynie kierunkowskazami ale szyb nie domknę ani ich nie otworzę
Printable View
u siebie w a3 8p model 2009 identyczna sytuacja domykanie szyb działa tylko w pobliżu auta więcej jak 30-40m już nie, mrugnie jedynie kierunkowskazami ale szyb nie domknę ani ich nie otworzę
Też tak mam widocznie tak ma być
Został wymieniony moduł komfortu ale problem dalej pozostał teraz stawiam na kluczyk i zauważyłem w vcds kiedy patrzę na bloki pomiarowe w module komfortu i mam okno z 0000 to po naciśnięciu przycisku na pilocie jedno mi się zamienia na 1 i wtedy działa ale za chwilę ja naciskam i trzymam przycisk żeby np uchylić szyby a tu 1 nie wyświetla się tylko dalej 0 i domykanie szyb już nie działa tak jakby pilot nie wysyłał ciągłego sygnału. Co o tym sądzicie
Edit.
Co odpowiada za zbieranie sygnału z pilota w aucie ? Ten moduł w bagażniku z prawej strony czy jest jakaś antena odpowiedzialna za odbieranie tego sygnału?
zepsuł mi się pilot w scyzoryku i facet mi dorobił nowy, tylko na obudowie tego starego było napisane 434 MHz a nowy ma 433 MHz czy to jest jakaś różnica? dodam że na tym nowym auto się otwiera i zamyka natomiast jest problem z domykaniem i zamykaniem szyb z pilota
kurde przeczytałem cały wątek, mój VCDS nie chce się połączyć z modułem komfortu (46), szyby mi się zamykają ale panoramka tak jak w poniższym filmiku nie :(
ma ktoś jakiś pomysł na to ? jest to polift z 2010 roku
https://www.youtube.com/watch?v=zELFPplZNCk
jak ma ci sie polaczyc z czyms czego nie masz ?
wszystko masz w centralnej elektryce, 2010 modul comfortu i bordnetz to jednosc - BCM
nie chce mi sie kopac w temacie, ale patrz np post 85