czyli o co w tym błedzie chodzi...?co moze sie dziać jak niunia po garach dostaje??
Printable View
czyli o co w tym błedzie chodzi...?co moze sie dziać jak niunia po garach dostaje??
ponawiam swoje pytanie pojawił mi sie blad 1312 Magistrala danych sterowników napędu pojazdu i nie da sie go skasowac czy ktos wie o co z tym chodzi?
Co to za bład, prosze o pomoc, świeci sie kontrolka EPC,da sie go skasować ale wraca po chwili jazdy.
http://images32.fotosik.pl/326/12c1717c2033194c.jpg
Znajomy miał ten problem w seacie i na serwisie powiedzieli mu ze do wymiany silniczek krokowy przepustnicy wraz z przepustnicą koszt 1000zł wiec troszke dużo szukając innej opcji znajomy dowiedział sie ze wystarczy przeczyścić przepustnice ponieważ zachodzi ona nagarem czysci sie ją np:płynem do czyszczenia tarcz chamulcowych koszt 35zł i to powinno pomuc przynajmniej koledze pomogło.Pozdrawiam
Tylko u kolegi matt4 jest problem z instalacja samej lampki ostrzegawczej nie przepustnicy i to ja trzeb by posprawdzac czy nie ma gdzies zwarcia.
Wyczyściłem dziś przepustnice dokładnie, adoptowałem ją vagiem, zrobiłem potem około 40km i narazie "odpukać" błędu nie wywala...
Wielkie dzięki za temat okazał się bardzo przydatny szczególnie linki do stron o błędach już wiem co w mojej bryczce siedzi:) I nie musze was zanudzać tendencyjnymi pytaniami :)
bład dalej wywala, to co przepustnica do wymiany?