Mam takie szybkie pytanko ponieważ zacząłem się nad tym zastanawiać. Jak szybko i bez rozbierania lusterek sprawdzić czy takowe wogóle mam?
Printable View
Mam takie szybkie pytanko ponieważ zacząłem się nad tym zastanawiać. Jak szybko i bez rozbierania lusterek sprawdzić czy takowe wogóle mam?
Masz na myśli jak sprawdzić czy masz podgrzewane?
Odchyl lusterko maksymalnie do samochodu i jeśli masz grzane to będą kabelki widoczne :)
Nie wiem czy masz na myśli to co ja... tzn ja złożyłem go to nie widze żadnych kabli, chyba że nie o takie odchylenie Ci chodzi :)
Chodzi o wkład lusterka,ale wkład się łatwo demontuje odchyl go max do dołu i ściągnij z gurnych zaczepów i potem już samo schodzi.
Chodzi o wkład lusterka. Szkło po stronie pasażera ustaw maksymalnie w stronę samochodu i po prawej stronie powinny być widoczne kabelki jeśli lusterko jest podgrzewane. Ewentualnie możesz wyjąć wkład - z wyczuciem pociągnij za wkład do siebie.
jbm23 jak bedziesz mieć kabelki w lusterku (drzwich) wcale nie znaczy że są podgrzewne.Mienik i działaj:thumbright: Wszystko jest opisane na forum.
Hmm nie mam miernika :( zapytam kogoś z bielska może na spocie mi zerknie na to :) Dzięki za pomoc.
Zamontowałem ostatnio lusterka podgrzewane i to od strony kierowcy grzeje jedynie zewnętrzną stronę szkła a nie całą powierzchnie i teraz nie wiem czy jest to poprawne działanie czy może mata która była już oryginalnie założona ze szkłem ma jakieś zwarcie i jednie niewielka część jej grzeje. Dodam że to od strony pasażera grzeje cała powierzchnia a są one tej samej firmy.
Normalnie szkło lusterka grzeje całą powierzchnią więc coś jest nie tak z tym wkładem.
Ok, Panowie...
Wszystkie tematy przeglądnięte itp...
A ja mam takie cuś...
Prawe pasażera oryginalne grzane z tym termostatem(bombka), po podłączeniu na ostro 12v grzeje, lewe widać dołożone, bez bombki, nie widać aby było grzane, kable nie podpięte...
I po kluczyku i po włączeniu grzania szyby brak napięcia 12v na przewodach i z jednej i z drugiej strony...
No i co mnie czeka aby zrobić aby grzało? Kierowcy mata albo wkład grzejący i na słupkach podpiąć (nie mam w wyposażeniu po kodach choć wersja z oryginał climatronic, szyberdach i oryginał webasto) i na samo 12v (wtedy z czujnikiem temp kupić wkład od kierowcy) czy mata i do tylnej szyby, a od pasażera i tak będzie się włączać jak włączę? no chyba wariant nr. 2 tańszy?
Ale chodzi mi o to czy podpięcie i tak mnie czeka na słupkach, czy ze względu na prawe z czujnikiem i grzane to gdzie je mogę wyhaczyc aby nie ciągnąc od prawego słupka? Wiecie o co mi chodzi Panowie?
Pozdrawiam i wesołych świat życzę...