nie ma VVT w APX
Printable View
nie ma VVT w APX
W takim razie co mi podejdzie w miejsce bam?
bam lub amk, ewentualnie aum tylko zawory se przełóż z bama
Czy elementy materiałowe w boczkach drzwi w 8L da sie wymienić? Ewentualnie przeszyć u tapicerka? Robił to ktoś u siebie?
Wysłane z mojego G8141 przy użyciu Tapatalka
Da sie zrobic na skore.
Pewnie tak :)
Hm coś mi się dzieje z kierunkowskazem.. Tzn miga po włączeniu kilka razy i gaśnie, zarówno w lewo jak i w prawo. Przy wciśnięciu awaryjnych miga cały czas. Co to się porobiło:confused:
manetka lub przekaźnik(włącznik)
Pany potrzebne jakieś auto po taniości na dojazdy do pracy. 120 km dziennie robię i tak myślałem już kupić s3 i lpg ale szkoda mi takiego auta na takie drogi...
Budżet to jakieś 5 tys zł, myśle może jakiś golf 4 w kombi lub bora, może jakaś laguna ??
Co lepiej wychodzi 1.9tdi czy jakieś 1.6/1.8 bez turbo w lpg ?
na codzienne klepanie 60km w jedną stronę poza miastem lepsze będzie tdi
bo znacznie rzadziej na stacji a co za tym idzie
mniej czasu zmarnujesz podczas takowych wizyt.
Lagune2 odpuść. Szkoda nerwów.
Auto świetne bo wygodne ale trapi ją masa drobnych usterek. 3 lata jezdzilem laguną2 i nawet sie ucieszyłem ze juz nie musze sie nią denerwować.
Passat 1.9 tdi B5
Peugeot 406
Toyota Avensis 1 D4D
Citroen C5 na pneumacie (ale to już chyba ponad budzet)
to auta, które są praktycznie bezusterkowe i trwałe.
Jeśli laguna to jedynka
ale ząb czasu ją już ugryzł i bardzo ciężko o dobry stan blacharski.
Benzyna w gazie dla mnie osobiście lepsza opcja ale tankowanie co 2-3 dni może deprymować.
Wybierz większe auto.
Stabilniejsze w trasach, mniej męczące i zawsze mozesz wykorzystac do wozenia kolegow z pracy z bagażem.
Wysłane z Galaxy S6 edge przy użyciu Tapatalka
Właśnie tak patrzę passaty b5 przed liftem to grosze. Choć nie ukrywam ze chodzi mi po głowie taki mk4 lub bora w kombi 1.9tdi i skrzynia 6 gange do tego :D
Brać tdi czy jakieś 1.6 z gazem? Na osiągach mi nie zależy wcale i nie przeszkadza mi tankowanie co trzeci dzień
jak nie przeszkadza Ci ciągłe tankowanie to wiadomo, Benzynowy silnik lepszy.
Nie przyprawia o depresję jak trzęsący, kopcący, śmierdzący, klekoczacy i wyciułany przebiegiem diesel.
Polecam golfa mk2+swap na abf+stag
Spali dyszke max,w budżecie sie wyrobisz i bedziesz killowal ,2/3 aut po drodze do pracy :mrgreen:
krzaku nie moglo byv inaczej gdybys nie podal czegos z pazurem :D
Nie nie nic z tych rzeczy to ma byc tani szit na dojazdy do pracy
Zaciski 4 tłoczkowe z Cupry 1.8T pasują P&P do zwrotnicy z S3 8L???????????
Pasują p&p na zwrotnice ale musisz mieć zaciski z cupry razem z adapterami fabrycznymi do tych zacisków. Tak wygląda taki secik kpl: http://photobucket.com/gallery/user/...MTI2Nw==/?ref=
i osłony tarcz powinieneś jeszcze mieć
Zastanawiam się- ale tak długoterminowo bo jeszcze na tym co mam do 334 pojeżdżę pewnie sporo, albo opier... set na grubym gracie- nie wiem sam
No i mam te zaciski z serii zregenerowane jeszcze bez gratów to mam możliwości ruchu. Biorąc pod uwagę że klocek do Cupry jest całe grosze droższy niż do serii, a jednak 4 tłoczki poprawiły by przyleganie od wewnętrznej strony i zużycie klocka to tak się zastanawiam czy się nie zacząć rozglądać i powoli sobie coś poskładać
Osłony raczej niepotrzebne bo mam osłony z R32
Jak to wypada przy zacisku S3?
tylko nie bierz tarcz Brembo ORO
Lepszy docisk i równiej zużywa klocki- dokładnie wewnętrzny dłużej żyje
A co do skuteczności to wszystko zależy od gratów ja patrze na ceny DS3000 i litych Brembo
Ja kiedyś MAxy stosowałem, bo wiedziałem kiedy się tarcza kończy po nacięciach teraz lite tylko, już te nacięcia i dziurki w tych czasach to tylko dla oka się zakłada- a schodzi to to szybko i lubi się wygiąć jak temperatura pójdzie
...mi chodziło bardziej, że ORO się skończyła szybciej niż klocek DS2500....jakaś taka miękka. Teraz mam Ultimaxy i nie ma tego problemu
I tak przy 3000 to dwa komplety tarcz lecą na jeden klocek. Przy 2500 to schodzi równo z litą tarczą. Ogólnie tak jeszcze zerkłem na Uno i też jest do tego zacisku.
Te nacinane, nawiercane itd. to może te nacięcia coś tam dają, jak się klocek zeszkli, ale dziurki to raczej w tych czasach odwrotny efekt do zamierzonego wywołują
Panowie czy w A6 C6 było zarówno 4.2 klasyczne i 4.2 FSI? Wiecie jakie one miały oznaczenia? Bo widzę na aukcjach sa 4.2 o roznych mocach... miloby bylo zwykle 4.2 przytulic i zagazowac :)
W A6 C6 są 4.2 o oznaczeniach BAT (335 KM, MPI) i BVJ (350 KM, FSI). Jednak nie nazwałbym tego klasycznym 4.2, bo rozrząd jest na słynnym łańcuchu od strony podszybia. :D
w C6 najsensowniejszy motor to 3.0 tfsi
pali niewiele i 500 kunia niewielkim kosztem idzie zrobić
A gdybyście mieli do wyboru RS6 C5, RS4 B7, A6 C6 polift właśnie 3.0 TFSI?
RS6 C5 to RS6 i to jest coś. Auto, które nie udaje, że ma pazura i to coś.
RS4 B7 słaby motor ale świeżo wyglądająca i fajnie się prezentująca buda. Agresor. No i też RS.
A6 C6 zwyczajne auto, które będzie tylko A6 ale znowu buda i środek fajne, świeże no i dobry motor do modów 3.0 TFSI.
Co byście wybrali?
Zdecydowanie rs4 lub rs6 ,kwestia gustu
Jesli by sie.trafil rs4 w fajnym kolorze i recaro cs to.Zdecydowanie bym wybral czwórkę,tym.bardziej ze manual ;)
A rs4 b7 wcale motoru slabego nie ma,raz na.jakis czas przeczyscic i bangla,fakt do fabrycznej mocy zeby dosjsc trzeba pomodzic ale i tak w chooj fajne auto :)
Pytasz o trzy różne samochody, nie wiem co ma Ci dać odpowiedz innych osób skoro każdy może przy wyborze kierować się zupełnie czymś innym.
RS6 C5
A4 B6 1.9TDI AVF
Auto, które nie udaje, że ma pazura i to coś, świeżo wyglądająca i fajnie się prezentująca buda, świeże no i dobry motor do modów :cool:
all in one
Rozmawiamy o aucie z charakterem a nie do przemycania ropy z ukrainy :cool:
Na cholerę komu AVF jak to pozniej sześć godzin myć trzeba zeby wyglądało.
Heko zappmniales o zimufkach jak 30 stopnia asfalt ma bo inaczej nie pojedzie bo nie klei😁
Wysłane z mojego GT-I9195 przy użyciu Tapatalka
wypad robić gnuj do siebie.
lepsze to jak porobione i powiercone 1.6 na 2.0 z wtryskami od mustanga, wałkami od szarana, kolektorem od fabii, turbem z hybrydki i dałnpajpem obok katalizatora, a i tak nikt wystroić tego nie chce :cool:
Ić stont z tym spamem bo ukaże Cię banem.
Kamil
a jakie dystanse roczne chcesz pokonywać?
RS6 C5 i jego podwójne doladowane V8 4.2 daje sporo wrażeń
zarówno na drodze jak i na stacji ^^ :D
pod tym kątem fainiejszą opcją będzie RS4 B5 z kultowym 2.7 V6 ale ich dostępność ciężka.
RS4 B7 to tak naprawę grzejący się czołg wyprany z emocji i te 4.2 mało rozwojowe.
A6 C6 3.0 tfsi to niby zwyklak na drodze ale niezły szogun.
Sam w zeszlym roku szukalem wiekszego auta z jajem i podobne dylematy miałem.
Stanęło na A6 C6 3.0 tfsi
ale...
.
.
.
.
chcialem w automacie
a C6 ma mułowatego Tiptrona i jadac nawet 420 konną wersją MTM nie czulem ze jadę czymś szybszym od zwyklej hondy VTi
a nawet zbyt dobre porownanie dalem bo w hondzie czuć przyspieszenie.
Stanęło na S4 B8 z 3.0 tfsi i genialnym 2 sprzeglowym s-tronic
polecam Ci się pochylić nad taką S4 nawet w wersji przedlift.
Chociaż spróbuj jazdy próbnej :thumbright:
jeśli ma być duze i wygodne z V8 to A6 C6 4.2 na pneumacie spełni oczekiwania.
Jak wiecej funu to RS4 B5 albo S4 B8 :)
a jak ma być małe dzikie i dajace radoche to S3 8L na GTX3071r i z mocą 450+ :)
z 8L temat o tyle przyjazny, że znasz generację od podszewki i utrzymanie takiego 400+ auta nie bedzie drozsze od utrzymania fabrycznej S4 B5 a tym bardziej RS4 B7
no i niestety
ereski bywają bardzo kosztowne w eksploatacji.
eski również
a takie C6 manual 3.0 tfsi nie zrujnuje budżetu i nie spowoduje zazdrości somsiada dla którego najwazniejsze są trzy literki w tym dwie czerwone Di na klapie :P
Skrzypul to masz już to S4 sprawne?
Nie interesuj się.
Ja mogę, ty nie, bo nie masz zezwolenia więc siedź cicho jak siedziałeś.
Nie będę tego komentował.
od jakiegoś czasu sprawna
ale powiedzmy, że ją porzuciłem i wcale mi sie nie spieszy odbierać.
Mam na oku Lexa ISF i S6 C7
i nie wiem czy pchać się dalej w szybkie auta czy nie kupić jakiegoś vana do firmy.
Chyba mi sie znudziły przeladowane elektroniką szybkie przecinaki....